Σε ρόλο Derby η ΓΑΤΑ: «Στο βάθος Άγγελος»

Και ξαφνικά Αγγελάρας. Η ΓΑΤΑ, το αδελφάκι της εφημερίδας Derby και του Πρωταθλητή, ξαφνικά ανακάλυψε από το πουθενά ζήτημα Αναστασιάδη.
Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά. Οι εχθροί του Παναθηναϊκού είναι πρώτα οι εσωτερικοί και μετά οι «ερυθρόλευκοι», οι παράγκες, το παρασκήνιο. Αυτοί που συντηρούν
(αλλά και συντηρούνται από) το κλίμα διχόνοιας. Όσοι θέλουν το Τριφύλλι διαλυμένο. Όσοι βάζουν φυτιλιές για λόγους που θα αναλύσουμε λίαν συντόμως… Γιατί δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πως όλος αυτός ο πόλεμος γίνεται χωρίς… λόγο!

«Στο… βάθος Άγγελος για τον Παναθηναϊκό», νιαουρίζει λοιπόν η κατακόκκινη εφημερίδα που έχει σχέσεις… συγγένειας με το (δήθεν) «πράσινο» Derby και με τον Πρωταθλητή.

«Ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζει (και το εννοεί) τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει, αν για κάποιον λόγο ο Πορτογάλος προπονητής από τον πάγκο του Παναθηναϊκού».

Αυτά νιαουρίζει για αρχή η αντι-Παναθηναϊκή εφημερίδα. Προσπερνάμε την έλλειψη ρήματος στην πρόταση, που δεν βγάζει νόημα αν δεν φανταστούμε τη λέξη «φύγει» και περνάμε στην ουσία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, λέει η ΓΑΤΑ, το εννοεί όταν ισχυρίζεται πως στηρίζει τον Φερέιρα. Η ίδια εφημερίδα (κρατηθείτε... εδώ έχει γέλιο), με απόκληση λίγων σελίδων γράφει:

«Στήριξη για τα μάτια του κόσμου. Η ομάδα… σέρνεται και ήδη έχει κάνει δύο γκέλες. Απώλειες βαθμών εκτός προγράμματος έχοντας παίξει με τις υπερομάδες Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννενα και Πανθρακικό. Αντί για το τρία στα τρία οι “πράσινοι” έχουν ένα στα τρία και συνολικά 4 κερδισμένους βαθμούς αντί για 9. Όσο να’ ναι, μερίδιο ευθύνης φέρει και ο προπονητής. Δεν έπαιζε με Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αλλά με τους “πεθαμένους” του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είναι με το ένα πόδι εκτός Παιανίας και ειδικά αν δεν τα καταφέρει με Μάριμπορ και Ατρόμητο, τότε ο Πορτογάλος θα αποχαιρετίσει με “διαζύγιο” κοινή συναινέσει. Εδώ είστε και εδώ θα είμαστε. Κρατήστο το αυτό και να δείτε ότι θα γίνει. Για να σώσει το “κεφάλι” του θα πρέπει να μη χάσει στη Σλοβενία και να κερδίσει τον Ατρόμητο. Εύκολο στα χαρτιά, δύσκολο στην πράξη…».

Τελικά «στηρίζει και το εννοεί» ο Αλαφούζος ή το κάνει «για τα μάτια του κόσμου»; Ή εννοεί άλλους στη δεύτερη περίπτωση; Και ποιους; Αναπάντητα ερωτήματα που θα παραμείνουν για πάντα αναπάντητα. Για έναν απλό λόγο. Γιατί ΠΑΝΤΑ όταν κάποιος γράφει ψέματα δημιουργούνται παρόμοιες «τρύπες» στο παραμύθι. Για να κερδίσεις τα ψέματα, μόνο μία οδό έχεις να ακολουθήσεις: Την αλήθεια. Με την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

Δείτε, ωστόσο, με τι ωραίο τρόπο δημιουργούν κλίμα. Τα ίδια επιχειρούσαν να κάνουν πριν από τα παιχνίδια με τη Μάριμπορ, πριν από τα ματς με την Μάλαγα, την οποία έβγαλαν ως ξοφλημένη και χρεοκοπημένη και τα ίδια κάνουν και τώρα. Βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό του Φερέιρα.

Και φυσικά μέσα σε όλα διαγράφουν -
Keywords
Τυχαία Θέματα