Ο Ενακαρχίρε, ο Ν' Ντιογέ και ο... Έλληνας Πεσέιρος

Μόνο γέλιο προκαλεί η εφημερίδα Derby στους αναγνώστες της με τις καθημερινές συνεχόμενες γκάφες της...

Ατελείωτες είναι οι γκάφες, τα λάθη, τα χοντρά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη της εφημερίδας που μοναδικός σκοπός της ύπαρξής της είναι να πολεμάει τον Παναθηναϊκό.

Τι ανακαλύπτει μπασκετμπολίστες ονόματι Μάρτινς, τι γράφει για... μάνες που πέφτουν από τον ουρανό, τι νομίζει πως οι Λίμπερμαν και Αγκάμεζ είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Ούτε τα βασικά για την ιστορία του Συλλόγου δεν γνωρίζει και μετονομάζει τον παλαίμαχο
Γιάννη Βονόρτα σε... Κονόρτα. Δεν αναφερόμαστε καν στα περίφημα πάρτυ... φρένων, τα «brake party» που είχε στο εξώφυλλο προφανώς στην ιδιότυπη αγγλική διάλεκτο που χρησιμοποιεί το παρεάκι.

Η αλήθεια πάντως, είναι πως η περίοδος που το παράκανε ήταν το 2007-08. Την χρονιά που ο Παναθηναϊκός γιόρταζε τα 100 χρόνια του και αντί για χαρές, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Βαρδινογιάννης πότιζε φαρμάκι τους φιλάθλους. Παρέα και η εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου που πάλευε με νύχια και με δόντια να κάνει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όταν πρώτο μέλημα του Derby ήταν να προστατεύσει τον Τζίγγερ, τον τότε προπονητή και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχασαν το πρωτάθλημα σε παιχνίδια... ύποπτα, είναι λογικό να αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ποιότητά του, και να αγνοεί μέχρι και τα βασικά. Δηλαδή τα ονόματα των ποδοσφαιριστών.

Έτσι ο Ν' Ντόι, αρχικά ήταν Ν' Ντιογέ και στη συνέχει Εντιογέ.

Ο Ενακαρίρε, ο Βig Joe, ο ποδοσφαιριστής που κλήθηκε να σηκώσει στις πλάτες του (μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Σαριέγκι) την άμυνα έγινε Ενακαρχίρε.

Και φυσικά ο... Πεσέιρος. Του πάει περισσότερο το... ελληνικό επώνυμο, θα σκέφτηκε λογικά ο Κώστας Γκόντζος για τον απίθανο Πορτογάλο προπονητή που κατάφερε σε μία χρονιά να διαλύσει τα πάντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα