Πώς στηρίζει το Derby: Τότε και τώρα

Θυμηθείτε τις αντι-Παναθηναϊκές τακτικές της εφημερίδας Derby που συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της και θέλει να δόσει στον Φερέιρα ρόλο... Τεν Κάτε...
Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Με την ίδια ευκολία που η εφημερίδα Derby υπερασπίστηκε προπονητές - επιλογές του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Βέλιτς και των υπόλοιπων υποτακτικών, πλέον πολεμάει φανερά τους τεχνικούς που δεν συμπαθεί.

Ας
θυμηθούμε την ασπίδα που είχε σηκώσει απέναντι σε προβληματικές ομάδες ο Κώστας Γκόντζος και το «παρεάκι» πριν εμφανιστούν αυτοί οι κακοί πολυμετοχικοί:

1. Όπως και φέτος, έτσι και τα χρόνια του Μαλεζάνι, ο Παναθηναϊκός στραβοπατούσε. Όπως είναι το φυσιολογικό –σε οποιαδήποτε άλλη χώρα- για όλες τις ομάδες. Τρίτη αγωνιστική και πάλι, ξανά μετά από ισοπαλία 1-1 από την Ιωνικό, έρχεται νέο άσχημο αποτέλεσμα. Ισοπαλία από το Λεβαδειακό. Τότε, βέβαια, δεν υπήρχαν ούτε ομάδες-φαντάσματα, ούτε ευθύνες προπονητή. Το αντίθετο. Η εφημερίδα έβλεπε «σημάδια βελτίωσης», ενώ ακόμα έγραφε στο πρωτοσέλιδό της: «Αυτή τη φορά το Τριφύλλι μπορεί να τα βάλει και με την τύχη του»!

2. Ο Παναθηναϊκός χάνει (και) από τον Ηρακλή και ο Γκόντζος στέκεται στο ότι κάποιος, κάπου, κάποτε πέταξε βαθμούς στα σκουπίδια. Όχι δεν ήταν ο Μαλεζάνι τότε ο υπεύθυνος, όπως φέτος ο Φερέιρα. Στο ίδιο φύλλο χαρακτηρίζεται «κόσμημα» ο Ιταλός προπονητής. Πόσο άλλαξαν οι εποχές...

3. «Σκόνταψαν στην ατυχία» οι «πράσινοι» το 2006, οι οποίοι πάλεψαν κόντρα στην Καλαμαριά, αλλά δεν κατάφεραν και έμειναν στο μηδέν. Στο ίδιο… επικό πρωτοσέλιδο, ο Κώστας Γκόντος καταφέρεται κατά των φιλάθλων που τόλμησαν και αποδοκίμασαν τη διοίκηση Βαρδινογιάννη. «Κάποτε φορούσε παντελόνια η Θύρα 13», γράφει η πάντα αντι-Παναθηναϊκή εφημερίδα.

4. «Είχε Μάτος και γλύτωσε». Το σκορ 2-2. Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο, θα νομίζει κανείς πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, άντε στην χειρότερη με... την Ουντινέζε. Όχι. Οι πράσινοι, κατά την εφημερίδα “Derby” γλύτωσαν από… τη Λάρισα!

5. «Χτίστε και μην γκρεμίζετε»! Τι κι αν ο Παναθηναϊκός έχασε με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Γκόντζος ζητάει χτίσιμο πάνω στην ομάδα, «ηρεμία, αποτίμηση, αποφάσεις, μάχη». Προσοχή. Δεν λέμε πως είναι λάθος αυτό το σκεπτικό. Αρκεί να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο όταν σκοπός είναι ή να προστατέψουμε προπονητές – ομάδες ή (στην φετινή περίπτωση) να διαλύσουμε ομάδες και να διώξουμε τεχνικούς.

6. Μακάρι να θυμόταν αυτά τα λόγια η εφημερίδα από το 2008 και μετά. «Άλλο κριτική και άλλο στημένος πόλεμος». Και πότε τα έγραψε; Όταν η ομάδα του προβληματικού αυτού τύπου, ονόματι Πεσέιρο αποκλείστηκε από τη Ρέιντζερς. Τότε που ως συνήθως έφταιγε η ατυχία και που τα πρωτοσέλιδα της Derby έγραφαν «Κάτω τα χέρια από την ομάδα». Και μην τυχόν και έγραφε κανείς καμία αλήθεια… Παρακολουθούσε το περίφημο media watch.

Και έρχεται η κακή πολυμετοχικότητα… Και ο κακός προπονητής που ήταν ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ να πολεμηθεί. Με κάθε τρόπο. Με κάθε κόστος. Με στά
Keywords
Τυχαία Θέματα