Ο Βέλιτς και ο «ακριβός» Στεπάνοβιτς

Διαβάστε στο GreenZone για την... ξέφρενη πορεία του Στεπάνοβιτς που ήθελε να ντύσει στα «πράσινα» ο Βέλιτς το 2007, αλλά κατέληξε στα... Τρίκαλα και στον Ηρακλή Ψαχνών.
Ένα δημοσίευμα που αναπαράχθηκε από όλα σχεδόν τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης είναι η μεταγραφή ενός παίκτη ονόματι του Σλάβεν Στεπάνοβιτς στον Ηρακλή Ψαχνών.
Ο παίκτης –όπως πληροφορούμαστε- υπήρξε στο στόχαστρο του Γιάσμινκο Βέλιτς στο παρελθλον, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όμως «κάηκε» επειδή ήταν ακριβός!

Συγκεκριμένα, το 2007, την χρονιά δηλαδή που ο Βέλιτς έφερνε στο Τριφύλλι για την άμυνά του τους Ζόσεφ "Big Joe" Ενανρίρε και Γιόσου Σαριέγκι, ήθελε να φέρει και τον τότε επιθετικό της Ζέτα.

Ο Βόσνιος πρώην ποδοσφαιριστής και μετέπειτα μεταφραστής του Σάντος στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στην πράσινη ΠΑΕ για κάποιο λόγο ανελίχθηκε σε αρχισκάουτερ και τεχνικό διευθυντή, είχε παρακολουθήσει μάλιστα το παιχνίδι της Ζέτα με τη Ρέιντζερς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διοίκηση τελικά του Παναθηναϊκού φέρεται πως πρότεινε 1,5 εκατομμύρια ευρώ (!), πόσο που απέρριψε η Ζέτα.

Προσοχή, μιλάμε για μία εποχή που τα ευρώ έπεφταν με το σταγονόμετρο!

Θέλετε να μάθετε την πορεία του παίκτη για τον οποίο ο Βέλιτς ήθελε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα;

Από την Ζέτα μετακόμισε στην Παρτιζάν. Έπαιξε σε πέντε αγώνες και δεν σκόραρε σε κανέναν. Ακολούθως πήγε στην Βοϊβοντίνα. Έπαιξε σε 36 ματς και έβαλε 2 γκολ. Στη συνέχεια τον πήραν… τα Τρίκαλα! Έπαιξε σε 19 αγώνες χωρίς να σκοράρει. Ακολούθως πήγε στην Ντάσια Τσισινάου. Έπαιξε σε 7 αγώνες και έβαλε 2 γκολ. Ο παίκτης που ήθελε να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Βέλιτς κατέληξε τελικά πριν λίγες ημέρες στον Ηρακλή Ψαχνών…
Φαίνεται λοιπόν πως με τους επιθετικούς δεν τα πήγαινε και τόσο καλά ο τεχνικός διευθυντής που πριν και μετά τον Παναθηναϊκό δεν ευτύχησε να βρει ανάλογου επιπέδου απασχόληση. Θυμίζουμε πως ο Βέλιτς έχει φέρει στον Παναθηναϊκό τρεις στράικερ που κανένας τους δεν έπιασε στο Τριφύλλι. Ο λόγος για τον Nταμ Ν' Nτόι (τον παίκτη που δοκιμάστηκε σε όλες τις θέσεις μέχρι να διαπιστώσουν πως είναι επιθετικός και που τελικά έβαλε σε μία χρονιά 3 γκολ…) και τους δανεικούς Μανούτσο Γκονσάλβες και Έλντερ Πόστιγκα!

Αυτός λοιπόν ο τεχνικός διευθυντής, ο Βέλιτς, είναι που θα έφερνε τον Ρανταμέλ Φαλκάο στον Παναθηναϊκό! Και το παραμύθι το πιστεύουν ορισμένοι μέχρι και σήμερα! Μέχρι και σημαία το έκαναν οι «νοσταλγοί» του παρελθόντος για να ρίξουν λάσπη στον Κώστα Αντωνίου (ο οποίος ήταν επίσης, όπως και ο Βέλιτς, επιλογή του Τζίγγερ), χωρίς ποτέ να τους ενδιαφέρει πως τελικά αντί του Φαλκάο ήρθε το ίδιο καλοκαίρι… ο Τζιμπρίλ Σισέ!

Επίσης αυτό που ξεχνάνε να αναφέρουν, όσοι αναπολούν τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος, είναι πως όταν ο Βέλιτς... ανακάλυψε τον Φαλκάο, η Ρίβερ Πλέιτ είχε ΗΔΗ απορρίψει πρότασεις της Μίλαν, της Άστον Βίλα και της Φλουμινένσε για τον παίκτη! Τόσο μεγάλη ήταν η... ανακάλυψη του Βόσνιου πρώην μεταφραστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα