«Νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας»

Ο Κώστας Παταβούκας σε συνέντευξή του μίλησε για τον πρώτο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Ο.Σ.Φ.Π. και Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως η ομάδα του Ομπράντοβιτς σε «εμπνέει» πως μπορεί να πάρει τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας!

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα:

«Η γνώμη μου είναι πως πάντα ο Παναθηναϊκός σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει το break. Σίγουρα υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο Ολυμπιακός
έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Final 4, όμως όπως είπα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε «εμπνέει» πως μπορεί να πάρει τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας».

Για τον τρόπο με τον οποίοι οι παίκτες μπορούν να πάρουν τη νίκη στο ΣΕΦ:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πάντα διαβάζει καλά τα παιχνίδια και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Επίσης, πάντα μπορεί να επιβάλλει μέσα στο παιχνίδι τους δικούς του όρους, όπως έκανε ακριβώς με την ΤΣΣΚΑ, ανεξάρτητα αν στο τέλος το αποτέλεσμα και η ήττα ήρθαν από κάποιες λεπτομέρειες».

Για τις δυσκολίες:

«Δεν είναι εύκολο και αυτό είναι σίγουρο. Από εκεί και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός ξέρει τί ζητάει και έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τον αντίπαλό του. Πρώτα από όλα σε εμπνέει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και ζητάει. Από εκεί κι έπειτα μπορεί σε μια σειρά αγώνων να αλλάξει το παιχνίδι του και να το διαμορφώσει όπως πρέπει προκειμένου να μη γίνει προβλέψιμος και να φτάσει εκεί ακριβώς που θέλει. Πάντως περιμένω να δω παιχνίδια σκληρά, όπου ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να φθείρει τον αντίπαλό του και παράλληλα να απομονώσει τον Σπανούλη, που αποτελεί το κλειδί για τον Ολυμπιακό και για τον τρόπο ανάπτυξής του».

Για την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού:

«Θα πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι του μπάσκετ, η Πολιτεία και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι να αποφασίσουν ότι δεν έχει νόημα να διακινδυνεύονται ζωές και να την πληρώνει ο αθλητισμός για όλα αυτά που συμβαίνουν. Μάλιστα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση κάποια πράγματα που διάβασα σε συνεντεύξεις ανθρώπων του μπάσκετ. Τόνιζαν πως δεν έπρεπε να αναβληθεί το παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε δυο παίκτες στο νοσοκομείο. Μιλούσαν σαν να μην υπήρξαν ποτέ παίκτες ή να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα. θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους και να υπερασπιστούν το άθλημα».

Για τη δική του ευχή:

«Να πάνε όλα καλά και να τελειώσουν τα παιχνίδια. Τι άλλο μπορούσαμε να πούμε με τα τωρινά δεδομένα;»

Για τον πέμπτο τελικό του 1999 και τη νίκη με 62-53, που ήταν σαν χθες (20/05):

«Για τα μέτρα της εποχής ήταν n πιο σπουδαία νίκη εντός των συνόρων. Εκείνη τη χρονιά ήμασταν ήδη Πρωταθλητές, αλλά κυριαρχούσε η άποψη ότι με τον Ολυμπιακό δεν θα τα καταφέρναμε. Ήταν μια σεζόν με έντονες διακυμάνσεις, καθώς είχαμε αποκλειστεί από την Ευρώπη, ενώ στο δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ χωρίς να πάρουμε την απαραίτητη δια
Keywords
Τυχαία Θέματα