Η θρυλική ζωή του Robin Gibb

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο ο Robin Gibb έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Γεννήθηκε το 1949 στη Βρετανία στο Isle Of Man, μεγάλωσε τα πρώτα του χρόνια στο Μάντσεστερ, αλλά πολύ γρήγορα η οικογένειά του μετακόμισε στην Αυστραλία. Λάτρης της μουσικής όπως και όλη η οικογένειά του, άρχισε να τραγουδάει μικρός μαζί με τα αδέρφια του, Barry και Maurice ως B' G' s . Ουσιαστικά η καριέρα του ξεκίνησε

το 1963 αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα σε Bee Gees. Τότε έβγαλαν κάποια τραγούδια που ναι μεν έγιναν hit, όπως τα How Can You Mend A Broken Heart και I Started A Joke, όμως ήταν η δουλειά τους στη δεκαετία του '70 που θα έμενε στην ιστορία και θα καθιστούσε τους Bee Gees ως ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα. Κι όλα αυτά αφού ο Robin είχε φύγει για ένα διάστημα από τους Bee Gees και είχε ακολουθήσει σόλο καριέρα μετά από καβγά με τον αδερφό του Barry. Με το Main Course του 1975 και νούμερο ένα από αυτό το Jive Talkin έφτασαν τα 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε πωλήσεις.

Στην κορυφή τους ανέβασε το soundtrack της ταινίας Saturday Night Live με τα απίστευτα κομμάτια του, «Night Fever», «How Deep Is Your Love», «You Should Be Dancing», «Stayin' Alive» και «More Than a Woman».

Έκανε ρεκόρ ως το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις όλων των εποχών μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Thriller του Michael Jackson. Είχε κατακτήσει το Grammy για άλμπουμ της χρονιάς και είχε πουλήσει εκείνη τη χρονιά 15 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Το απίστευτο είναι πως τα περισσότερα τραγούδια τα έγραψαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Συνολικά και μόνο στην Αμερική το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ και παραμένει στην πρώτη πεντάδα με τα πιο επικερδή άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα στο gossip-tv.gr στο θέμα: «Robin Gibb: Το άλμπουμ μιας ζωής μετά το χαμό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα