Δήμου: «Πρόκριση με δικά μας έξοδα»

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 εξασφάλισε πρόκριση ο Διονύσης Δήμος, για την κλάση τύπου 49er με πλήρωμα τον Μιχάλη Πατενιώτη.

Ο Ελληνας ιστιοπλόος μίλησε στον NovaSportFm για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω Παγκομσίου όπου ωστόσο πήγαν με δικά τους έξοδα: «Ήταν αρκετά δύσκολα αν σκεφτεί

κανείς ότι κατεβήκαμε στο Παγκόσμιο για να διεκδικήσουμε την πρόκριση με δικά μας έξοδα. Με τη βοήθεια των ομίλων μας, προσωπική χορηγία, με δικά μας χρήματα μπορώ να πω, πήγαμε, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο από τις τέσσερις χώρες που είχαν απομείνει. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή, 76 σκάφη. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, το θεωρώ μεγάλη επιτυχία».

Για του στόχους τους στο Λονδίνο: «Το μετάλλιο είναι λίγο δύσκολο, βέβαια όπως ξέρουμε στην ιστιοπλοΐα παίζει ρόλο η τύχη, το αν είσαι σε καλή ημέρα, να εκμεταλλευτείς σωστά τον άνεμο».

Για το σκάφος τους: «Το 49er είναι ένα σκάφος άκρως εντυπωσιακό, υψηλής ταχύτητας και τεχνικής για να το χειριστείς. Στην Ελλάδα δεν ασχολούνται πολλοί με αυτό, γιατί είναι ακριβό και δύσκολο. Από κει και πέρα όμως είναι το πιο εξελιγμένο που υπάρχει, είναι τελευταίας τεχνολογίας. Και η Ελλάδα πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τέτοιο σκάφος, πέρα του 2004 που ήταν διοργανώτρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα