Νέο Calciopoli το σκάνδαλο Σιδηρόπουλου

Υποβιβασμός και αφαίρεση τίτλων θα ήταν η τιμωρία των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας...
Ίδια περίπτωση με το περίφημο Calciopoli είναι το σκάνδαλο Σιδηρόπουλου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία των στημένων αγώνων. Η μόνη διαφορά είναι πως εκεί οι εμπλεκόμενες ομάδες υποβιβάστηκαν και τους αφαιρέθηκαν τίτλοι, ενώ εδώ δεν τις άγγιξε κανείς και συνεχίζουν να ευνοούνται προκλητικά!

Μέσα σε δεκάδες χιλιάδων σελίδων δικογραφίας, εκατοντάδες μικρά
σκάνδαλα συμπληρώνουν το παζλ του μεγαλύτερου κουκουλώματος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού: της δεύτερης Παράγκας. Της Παράγκας που ακόμα και σήμερα, όπως όλα δείχνουν, δρα ανενόχλητη και που ενώ έφτασε μέχρι την πόρτα της δικαιοσύνης, η απόφαση ήταν προκλητική προς το κοινό αίσθημα. Δεν ακούμπησε κανείς κανέναν...

Τι συνέβη στην Ιταλία το 2006. Βρείτε ομοιότητες με τα ελληνικά δεδομένα, αν υπάρχουν:
Ομάδες τιμωρήθηκαν επειδή αποκαλύφθηκε από ηχογραφημένες συνομιλίες πως παράγοντες και μάνατζερ όριζαν διαιτητές σύμφωνα με τα δικά τους γούστα και έστηναν αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων. Παράγοντες μπήκαν στη φυλακή. Η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στην Serie B, ενώ αρχικά είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην Τρίτη κατηγορία. Αφαιρέθηκαν τα πρωταθλήματα του 2005 και 2006 από τη Γιουβέντους. Οι χρηματικές ποινές ήταν το ίδιο εξοντωτικές (31 εκατομμύρια λίρες).Τιμωρήθηκαν ακόμα οι Φιορεντίνα, Μίλαν, Λάτσιο και Ρετζίνα.
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
Αντικαθιστώνται μέχρι και οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν την υπόθεση προκειμένου να μην τιμωρηθεί κανείς και ποτέ! Αποκαλύπτεται πως παράγοντες συνομιλούσαν και αποφάσιζαν πότε, ποιοι και ποιους θα σφυρίξουν διαιτητές της αρεσκείας τους και δεν κουνιέται φύλλο, την ώρα που στην Ιταλία για τους ίδιους λόγους υπήρχαν υποβιβασμοί και αφαιρέσεις τίτλων!Τα σκάνδαλα συνεχίζονται με προκλητικές και ύποπτες διαιτησίες, με μόνιμο πάντα ευνοημένο τον Ολυμπιακό, αλλά αν κάποιος λέει τα αυτονόητα καλείται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να καταθέσει.Το σκάνδαλο Σιδηρόπουλου με τους δύο παράγοντες που φέρεται πως αποφάσισαν να σφυρίξει το Άρης - Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Να αποκαλυφθούν τα ονόματα των παραγόντων, τα οποία έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζουν όλοι και να υπάρξουν παραδειγματικές ποινές ακόμα και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Ας φτάσει η υπόθεση στα άκρα, σε διεθνείς ομοσπονδίες και δικαστήρια, αφού η ελληνική ποδοσφαιρική (και μη) Δικαιοσύνη δεν δείχνει διατεθειμένη να πειράξει τους εμπλεκόμενους.
Keywords
Τυχαία Θέματα