Να γίνει ξανά... μαζεμένο μαγαζί ο Παναθηναϊκός

Στα τραγικά οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε...
Αύξηση, επενδυτής ή δάνειο είναι οι τρεις λύσεις για την οικονομική σωτηρία του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερο μάζεμα του μπάτζετ, τόνισε πως το χρέος δημιουργήθηκε έπειτα
από τα πολλά χρήματα που μπήκαν επί πολυμετοχικότητας, απέφυγε να ονοματίσει τον μοναδικό υπεύθυνο της τραγικής οικονομικής κατάστασης και υπογράμμισε πως αν οι οπαδοί του Τριφυλλιού δεν στηρίξουν τότε... θα πάψει να υφίσταται η ομάδα!

Ακόμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συντάχθηκε με την πρόσφατη γραμμή του Χρήστου Παναγόπουλου και σημείωσε πως τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και την ερχόμενη σεζόν, αφού οι «πράσινοι» θα αγωνίζονται με παιδιά των ακαδημιών. Τουλάχιστουν ανάφερε πως για φέτος παραμένει ρεαλιστικός στόχος το Κύπελλο Ελλάδος και η έξοδος στην Ευρώπη.

Σχετικά με την παράγκα, ο Γιάννης Αλαφούζος επεσήμανε πως μέσω της αποκάλυψης των σκανδάλων θα την καταπολεμήσει, έχοντας στο πλευρό του την ΑΕΚ και άλλες ομάδες. Δήλωσε πως χρειάζεται χρόνος και πως αν αποτύχει, τότε θα κυριαρχεί η μαφία στο ποδόσφαιρο.

Όταν ρωτήθηκε για τις περιπτώσεις Μπουμσόνγκ και Λέτο, τόνισε πως πρώτα απ' όλα μετράει η επιβίωση της ομάδας και πως αν χρειαστεί να γίνουν διακοπές συμβολαίων, αυτές θα γίνουν.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Στα 30 εκατομμύρια το χρέος

Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου ξεκίνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να κάνει έναν σύντομο απολογισμό των χρεών του Παναθηναϊκού:

«Μαζέψαμε κάποια χρήματα και μετά απευθυνθήκαμε προς τον κόσμο. Οι ζημιές από τον Ιούνιο 2010-11 ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη χρονιά ήταν 27 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα άνοιγμα 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αιτία που θεωρεί πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτυχία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος:

«Τα έσοδά μας και η συμμετοχή ήταν πολύ λιγότερα από όσα περιμέναμε. Γι' αυτό φταίει η κρίση και η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπήρχε».

Ακολούθως τόνισε πως αν δεν υπήρχαν τα χρέη του παρελθόντος θα ήταν ισοσκελισμένη η φετινή χρονιά, φέρνοντας κατά νου… πρόσφατες εποχές («δεν βάζω=δεν βγάζω»):

«Η φετινή χρονιά αν δεν είχαμε τα περσινά τα χρέη θα ήταν περίπου ισοσκελισμένη. Αν δεν είχαμε το πρόβλημα του παρελθόντος φέτος θα ήμασταν μια φυσιολογική ομάδα».

Νέα γενιά, Fair Play και αξιοκρατία

«Τώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρετε ποιες είναι οι θέσεις μας πάνω σε αυτό. Μιλήσαμε με πολλούς οπαδούς μας και έχουμε κατασταλάξει σε μια στρατηγική και οι αξίες και οι προτεραιότητες που έχουμε σημειώσει είναι νέα γενιά, fair play και αξιοκρατία.

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να φτιάξει μια δική του παράγκα. Ακόμα και στα χρόνια της παντοκρατορίας του επί του "καπετάνιου" και άλλες ομάδες πήραν πρωταθ
Keywords
Τυχαία Θέματα