«Με περίπλοκα μέσα τίτλους ο Ολυμπιακός»

Νέα επίθεση του Γιάννη Αλαφούζου προς τον Ολυμπιακό και προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, για τον οποίο είπε πως μέσω των Πειραιωτών είχε πάρε-δώσε με το δημόσιο και τον χώρο της πολιτικής...
Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο περιοδικό της ομογένειας “greekreporter” για το πλάνο της λαϊκής βάσης, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στον Σωκράτη Κόκκαλη, τον οποίο κατηγόρησε πως έκανε δουλειές με το δημόσιο μέσω του Ολυμπιακού!

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του
ΣΚΑΪ τόνισε πως για να μπορέσει η Παναθηναϊκή Συμμαχία να βοηθήσει το Τριφύλλι να γίνει βιώσιμο, θα χρειαστεί να συγκεντρώσει 40.000 μέλη, ενώ ακόμα σημείωσε πως θεωρεί εφικτό μελλοντικά οι «πράσινοι» να έχουν 100.000 μέλη με μέσο όρο ετήσιας συνδρομής τα 200 ευρώ…

Αναλυτικά:

Τι σας έκανε να στραφείτε στο ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό αν κι έχετε επιτυχημένη καριέρα στη ναυτιλία και τα ΜΜΕ;

«Ο Παναθηναϊκός έχει 1,6 εκατομμύρια οπαδούς και πολλούς ακόμα σε όλο τον κόσμο. Σκέφτηκα ότι αν οι οπαδοί σταθεροποιήσουμε οικονομικά την ομάδα και σταθεί στα πόδια της, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η ίδρυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ήταν μία προσωπική πρόκληση. Πιστεύω ακράδαντα, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει μόνο του, αν δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και αξίζει της προσοχής μας».

Πιστεύετε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει μία υγιής επιχείρηση;

«Η τρέχουσα κρίση θα αναμορφώσει αναπόφευκτα τα πράγματα είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο. Η Ελλάδα ή θα γίνει μία εντελώς διεφθαρμένη χώρα είτε θα ανακτήσει τις ηθικές αξίες που έχασε από την... ψεύτικη ευημερία των περασμένων ετών».

Πείτε μας περισσότερα για το σχέδιο του σωματείου και πως προέκυψε;

«Με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι οι ελληνικοί σύλλογοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ευρωπαϊκούς. Το μόνο ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός των οπαδών. Σε αντίθεση με άλλες χώρες στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Είναι απαραίτητο να κινητοποιηθεί ο κόσμος, ώστε να έχουν οι ομάδες ένα μπάτζετ παρόμοιο με τις ευρωπαϊκές. Φυσικά η σωτηρία δεν θα έρθει σε μία μέρα.

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κατέχει το 55% των μετοχών κι αυτή τη στιγμή μετράει περισσότερα από 7.000 μέλη που ελέγχουν τα χρήματα που έχουν επενδυθεί κι έχουν κερδίσει το δικαίωμα ψήφου στη λήψη αποφάσεων. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα για τη διοίκηση. Αυτό είναι μία θετική πτυχή και βάζει την βιωσιμότητα της ομάδας, πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Είναι ένας μονόδρομος, όπου οι οπαδοί δίνουν και η ομάδα εισπράττει».

Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πώς σκοπεύετε να το προωθήσετε αυτό στην ομογένεια;

«Είναι λάθος που ο Παναθηναϊκός δεν προγραμμάτισε τουρνέ σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπου έχει πολλούς οπαδούς. Έχει γίνει κάποιες προσπάθ
Keywords
Τυχαία Θέματα