Γρήγορη, δυνατή, τεχνική, νεανική ομάδα η Μάλαγα!

Ποια προβλήματα; Μία Μάλαγα «φωτιά» έπνιξε τη Θέλτα μέσα στο γήπεδό της και τη νίκησε με 1-0...
Μόνο ευοίωνα δεν είναι τα σημάδια από το παιχνίδι της Μάλαγα στο σπίτι της Θέλτα. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού νίκησε με 1-0 και έδειξε πως διαθέτει ΟΛΑ τα στοιχεία που την βοήθησαν να τερματίσει τέταρτη στην περυσινή Λα Λίγκα.

Το χρυσό γκολ της Μάλαγα πέτυχε ο 16χρονος Φαμπρίς Ολίγιε
που έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο πιτσιρικάς ήταν ταχύτατος, έπαιζε σαν... δαιμονισμένος και άξιζε το τέρμα που έβαλε. Το μισό γκολ, ωστόσο, πιστώνεται στον σταρ της ομάδας Μπουονανότε που έκανε άνω κάτω την άμυνα της Θέλτα με περίτεχνες ενέργειες και σέρβιρε στον Ολίγιε, ο οποίος σκόρερε με το στήθος! Και οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

Μόνο εκτός έδρας δεν θύμιζε το παιχνίδι της Μάλαγα, παρόλο που αγωνιζόταν σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Κατά διαστήματα έδειχνε να «πνίγει» τη Θέλτα που πάλευε μόνο με αντεπιθέσεις.

Τα στοιχεία που διακρίναμε στο παιχνίδι της Μάλαγα είναι η συνεχής κίνηση των επιθετικών, των μέσων και των πλάγιων μπακ, οι αλλαγές θέσεων των μεσοεπιθετικών (κάτι που δυσκόλευε αφάνταστα τους παίκτες της Θέλτα), η τεχνική, η ταχύτητα και η μη τσιγκουνιά στα σκληρά μαρκαρίσματα.

Κίνδυνος – θάνατος είναι η παρουσία του διαβολάκου Χοακίν που από τα αριστερά κυρίως είναι συνεχόμενη πηγή κινδύνου. Ο Ισπανός θα προλάβει, όπως όλα δείχνουν να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, υπάρχει ωστόσο η περίπτωση να απουσιάζει στον επαναληπτικό, καθώς η διοίκηση της Μάλαγα τον έχει βγάλει στο... σφυρί.

Στο ματς διακρίναμε έναν πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Γουίλι, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε το «παρών» και σταμάτησε όλες τις προσπάθειες των παικτών της Θέλτα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, να υπερβάλει των δυνάμεών του και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Μάλαγα. Ποιες είναι αυτές; Τα κενά στην άμυνα όταν επιτίθεται. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αρέσκεται στο να κάνει μαζικές επιθέσεις και ανεβάζει μπροστά τόσο τους πλάγιους μπακ, όσο και το «μυαλό» της που ακούει στο όνομα Τουλαλάν.

Οι «πράσινοι» για να έχουν ελπίδες, πρέπει να έχουν σε καλή ημέρα τους παίκτες που μπορούν να τον βγάλουν στην αντεπίθεση. Και δεν είναι πολλοί αυτοί. Σίγουρα οι Σισοκό , Μαυρίας και Ζέκα με την ταχύτητά τους και ο Κατσουράνης με τις έξυπνες πάσες του.
Keywords
Τυχαία Θέματα