To πάθος του Λάζου, η λιπομέτρηση του Φορναρόλι και ο ρόλος του «Κατσούρ»

Να νικήσει τον... χρόνο θέλει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που όμως δύσκολα προλαβαίνει να παίξει στο Ροσαλέδα. Χάνει τα παραπανίσια κιλά και λίπος ο Φορναρόλι, που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής, και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός την Τετάρτη...
Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τη βασική εντεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Τετάρτης στο Ροσαλέδα. Ο ρόλος του Κώστα Κατσουράνη
και ο αντικαταστάτης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Σχετικά με τον «Κατσούρ», οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός είναι αρκετές, καθώς όπως έδειξε και στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδος βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να χρησιμοποιήσει τον διεθνή μέσο ως στόπερ, στη θέση του Χοσέ Βελάσκες, εξαιτίας της κούρασης του δεύτερου από το ταξίδι στην Ιαπωνία. Ωστόσο ο κεντρικός αμυντικός από τη Βενεζουέλα δείχνει έτοιμος για το ματς στο Ροσαλέδα και δύσκολα θα χάσει τη θέση του.

Από εκεί και πέρα, παίζεται η θέση του ενός αμυντικού χαφ ανάμεσα σε Κώστα Κατσουράνη και Στέργο Μαρίνο. Ο δεύτερος αν και απέδωσε καλά ως παρτενέρ του Βίκτορ Βιτόλο στα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ, δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για ένα απαιτητικό ματς όπως αυτό στην Ισπανία. Από την άλλη, τα πολλά κενά που αφήνει στην άμυνά της η Μάλαγα, για να μπορέσει να τα εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν παίκτη που να διαθέτει την κάθετη πάσα του Κατσουράνη, ώστε να προωθείται γρήγορα η μπάλα στους μεσοεπιθετικούς.

Ο Λάζαρος το πιστεύει, αλλά…

Παθιασμένος και πεισμωμένος είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ενώ υπέστη διάστρεμμα πρώτου βαθμού, δεν το βάζει κάτω και θέλει να δοκιμάσει το πόδι του στις προπονήσεις και να νικήσει τον χρόνο.

Ο «Λάζος» θα δοκιμάσει την Κυριακή να προπονηθεί γιατί, όπως ο ίδιος τονίζει, δεν θέλει με τίποτα να χάσει το πρώτο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Ωστόσο, ο Φερέιρα θα τον χρησιμοποιήσει μόνο αν πειστεί πως είναι 100% έτοιμος και δεν προτίθεται να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή του παίκτη.

Τη θέση του Χριστοδουλόπουλου διεκδικούν οι Μπρούνο Φορναρόλι και Χάρης Μαυρίας. Στην περίπτωση που επιλεχθεί ο Έλληνας νεαρός διεθνής, τότε θα υπάρξουν και εσωτερικές αλλαγές, με τον Ιμπραΐμ Σισοκό να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό.

Αν ο Φερέιρα προτιμήσει τον Ουρουγουανό, τότε αυτός θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω τον φορ, θα αλλάζει θέσεις με τον Σισοκό, ενώ θα «πατάει» και περιοχή ως κρυφός επιθετικός.

Για τον Φορναρόλι να σημειώσουμε πως έπειτα από εξετάσεις λιπομέτρησης που έκαναν οι «πράσινοι» ποδοσφαιριστές, φάνηκε πως σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο και έχει χάσει τα παραπανίσια κιλά και λίπος που είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα