Και ο Ερασιτέχνης... «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ»;

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δικαίωσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο που πρώτος -και μόνος- «φώναζε» για το αγκάθι της ΓΗΠΕΛ...
Πόσες και πόσες φορές έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει από... έγκριτους αθλητικογράφους για την «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ». Καλά, δεν το συζητάμε καν για τους (δήθεν) Παναθηναϊκούς που έχουν κάνει σημαία
τη συγκεκριμένη φράση, στον ανένδοτο πόλεμο κατά των «κακών εκτοξευτών».

Το 2010, στο «μνημόνιο φιλίας» που συμφώνησαν (προφορικά) οι Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Βγενόπουλος, υπήρχε ένας όρος που έλεγε:

«Την όλη ευθύνη για την κατάληξη του γηπέδου στον Βοτανικό και την διαχείριση της ΓΗΠΕΛ θα διατηρήσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος υποχρεούται ή να φτιαχτεί το γήπεδο με όρους θετικούς για την ΠΑΕ ή να τερματίσει το project χωρίς απαιτήσεις τρίτων εις βάρος της ΠΑΕ».

Προφορικά βέβαια αναλαμβάνει και... η κουτσή Μαρία. Το δύσκολο είναι να δεσμευθεί κάποιος εγγράφως. Ο Τζίγγερ δεν το έκανε και ακολούθως η πολυμετοχικότητα τινάχτηκε στον αέρα.

Σισέ, Ρόνι, νέο Γουέμπλεϊ, μέχρι και MoU είχε το πρόγραμμα. Πού καιρός για ΓΗΠΕΛ!
Τον Σεπτέμβρη του 2011 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό. Ο βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος του Ανδρέα Βγενόπουλου για να προχωρήσει ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, ήταν να αναλάβει ο Τζίγγερ -εγγράφως- τις πιθανές οικονομικές και νομικές ευθύνες της ΠΑΕ προς τρίτους που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι... Άραβες. Η «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ» ξεχάστηκε και πέρασε ο Παναθηναϊκός για μισό χρόνο ζωή και κότα. Τι Ροναλντίνιο έφερναν οι πρίγκιπες, τι καλύτερους του Σισέ, τι Σικαμπάλα, τι γηπεδάρες και «νέα Γουέμπλεϊ» έχτιζαν. Πού καιρός για ΓΗΠΕΛ... Είχαμε και MoU στο πρόγραμμα.

Μόλις τα πρώτα παραμύθια «έσκασαν» με τη φράση «ναι, έλεγα ψέμματα», το θέμα της ΓΗΠΕΛ βγήκε ξανά στην επιφάνεια. Ο Βγενόπουλος, τον Μάρτιο του 2012, ζήτησε εκ νέου να αναλάβει ο Τζίγγερ τις πιθανές ευθύνες, ώστε να φροντίσει στη συνέχεια να καλυφθεί ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ που θα έλυνε όλα τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Ούτε και τότε αποδέχτηκε την πρόταση ο πρώην μεγαλομέτοχος.

Η διοίκηση «έπεσε» με την «παραίτηση των τριών», ενώ εμφανίστηκαν νέοι Άραβες. Εμφανίστηκαν μέχρι και σύλλογοι σωτηρίας από μεγαλοδικηγόρους αλλά και από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Τελικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να χαρίσει τις μετοχές του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ώστε να προχωρήσει το πλάνο της λαϊκής βάσης. Ως «εγγυητής της επόμενης ημέρας» εγγυήθηκε το «σήμερα» που βιώνει ο Παναθηναϊκός.

Στο τέλος είναι ικανοί να πουν πως και ο Ερασιτέχνης... την καραμέλα της ΓΗΠΕΛ πιπιλάει!
Αποχωρώντας, δεν κάλυψε την ΠΑΕ από πιθανές προσφυγές τρίτων, κάτι που έκανε όμως ο Γιάννης Αλαφούζος (προφορικά και αυτός)...

Από τότε η λέξη ΓΗΠΕΛ είναι... απαγορευμένη. Η θυγατρική της ΠΑΕ ούτε καν λογοδοτεί, όσο ο κίνδυνος να χαθεί η Λεωφόρος είναι ορατός.

Οι «παπαγάλοι»... λιβανίζουν τον κόσμο με την «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ» και υποστηρίζουν πως αυτή είναι απλώς μία δικαιολογία για να μην εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό ο Βγενόπουλος. Όμως κανείς τους δεν μπορεί να απαντήσει...

Γιατί -αφού η ΓΗΠΕΛ είναι καραμέλα- δε λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της;Γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς να εξασφαλίσει πως η ΠΑΕ δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσει τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ στον «Άκτωρα» (που ανέλαβε μάλιστα το έργο χωρίς διαγωνισμό!), ούτε πιθανές μελλοντικές αξιώσεις του Βωβού; Ποιος θα πληρώσει τα 800.000 ευρώ που οφείλει -βάσει ενημερωτικού δελτίου- η ΠΑΕ στον «Άκτωρα»;
Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στην ουσία δικαίωσε πανηγυρικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο στο θέμα ΓΗΠΕΛ. Στη Γενική Συνέλευση του Α.Ο. ακούστηκαν πράγματα γνωστά σε όσους ασχολούνται με το ζήτημα, τα οποία όμως φαίνεται πως ενόχλησαν αφάνταστα όσους... πανηγύριζαν με το νόμο Μπιρμπίλη. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως η πλειοψηφία του Τύπου έθαψε τις δηλώσεις του Σταύρου Παναγιωτόπουλου.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη υποστήριξε πως ο Δήμος Αθηναίων «εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό». Τόνισε πως κανείς στον Α.Ο. «δεν ξέρει τι θα πει ΓΗΠΕΛ», πως η θυγατρική εταιρεία της ΠΑΕ άφηνε τη «μάνα του Λόχου» στο σκοτάδι και πως δεν έδινε λογαριασμό για τις πράξεις της. Αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει κατεδάφιση της Λεωφόρου με ανταλλάγματα που δεν ικανοποιούν τον Παναθηναϊκό.

Και για όλα αυτά... σιωπή. Δεν ακούστηκε ούτε ένα «συγγνώμη, κάναμε λάθος», δεν έγινε καν αναπαραγωγή των δηλώσεων, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οι «παπαγάλοι» βέβαια είναι ικανοί να πουν πως και ο Ερασιτέχνης... την καραμέλα της ΓΗΠΕΛ πιπιλάει!
Keywords
Τυχαία Θέματα