Και ο Ερασιτέχνης... «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ»;

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δικαίωσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο που πρώτος -και μόνος- «φώναζε» για το αγκάθι της ΓΗΠΕΛ...
Πόσες και πόσες φορές έχουμε διαβάσει και έχουμε ακούσει από... έγκριτους αθλητικογράφους για την «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ». Καλά, δεν το συζητάμε καν για τους (δήθεν) Παναθηναϊκούς που έχουν κάνει σημαία
τη συγκεκριμένη φράση, στον ανένδοτο πόλεμο κατά των «κακών εκτοξευτών».

Το 2010, στο «μνημόνιο φιλίας» που συμφώνησαν (προφορικά) οι Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Βγενόπουλος, υπήρχε ένας όρος που έλεγε:

«Την όλη ευθύνη για την κατάληξη του γηπέδου στον Βοτανικό και την διαχείριση της ΓΗΠΕΛ θα διατηρήσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος υποχρεούται ή να φτιαχτεί το γήπεδο με όρους θετικούς για την ΠΑΕ ή να τερματίσει το project χωρίς απαιτήσεις τρίτων εις βάρος της ΠΑΕ».

Προφορικά βέβαια αναλαμβάνει και... η κουτσή Μαρία. Το δύσκολο είναι να δεσμευθεί κάποιος εγγράφως. Ο Τζίγγερ δεν το έκανε και η πολυμετοχικότητα τινάχτηκε στον αέρα.

Σισέ, Ρόνι, νέο Γουέμπλεϊ, μέχρι και MoU είχε το πρόγραμμα. Πού καιρός για ΓΗΠΕΛ!
Τον Σεπτέμβρη του 2011 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό. Ο βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος του Ανδρέα Βγενόπουλου για να προχωρήσει ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, ήταν να αναλάβει ο Τζίγγερ -εγγράφως- τις πιθανές οικονομικές και νομικές ευθύνες της ΠΑΕ προς τρίτους που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι... Άραβες. Η «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ» ξεχάστηκε και πέρασε ο Παναθηναϊκός για μισό χρόνο ζωή και κότα. Τι Ροναλντίνιο έφερναν οι πρίγκιπες, τι καλύτερους του Σισέ, τι Σικαμπάλα, τι γηπεδάρες και «νέα Γουέμπλεϊ» έχτιζαν. Πού καιρός για ΓΗΠΕΛ... Είχαμε και MoU στο πρόγραμμα.

Μόλις τα πρώτα παραμύθια «έσκασαν» με τη φράση «ναι, έλεγα ψέμματα», το θέμα της ΓΗΠΕΛ βγήκε ξανά στην επιφάνεια. Ο Βγενόπουλος, τον Μάρτιο του 2012, ζήτησε ξανά να αναλάβει ο Τζίγγερ τις πιθανές ευθύνες, ώστε να φροντίσει να καλυφθεί ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ που θα έλυνε όλα τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Ούτε και τότε αποδέχτηκε την πρόταση ο πρώην μεγαλομέτοχος.

Ακολούθως, η διοίκηση «έπεσε» με την «παραίτηση των τριών», ενώ εμφανίστηκαν νέοι Άραβες. Εμφανίστηκαν μέχρι και σύλλογοι σωτηρίας από μεγαλοδικηγόρους αλλά και από παλαίμαχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα