Ιτούδης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τη Μπαρτσελόνα»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και δήλωσε πως μπορεί να κάνει το break...
Ο Δημήτρης Ιτούδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον "Sentra FM" υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός έδειξε τις δυνατότητές του στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και τόνισε πως το Τριφύλλι έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει τη σειρά και να κάνει το μπρέικ στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά
όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φθάσει στο 1-1 τη σειρά:

«Πιστεύω ότι στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού έχουν την ικανότητα και τη γνώση για το τι πρέπει να κάνουν για να έρθει το 1-1. Δεν υπάρχουν φαβορί σ' αυτή τη σειρά. Ναι μεν το πλεονέκτημα δίνει ένα αβαντάζ στην Μπαρτσελόνα, αλλά όλα τελειώνουν όταν η μπάλα βρίσκεται στο τζάμπολ».

Αν σ' αυτή τη σειρά χωρούν αισθήματα αι συναισθηματισμοί μετά από μία τέτοια ήττα:

«Τα συναισθήματα και τα αισθήματα είναι πολλά σε τέτοια ματς, αλλά δεν χωράνε. Ακουσα χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται μία πικρία, αλλά δεν πρέπει να μείνει η ομάδα σ΄αυτό και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Τόσο ο Τσαρτσαρής όσο και ο Διαμαντίδης έχουν την εμπειρία για να αντεπεξέλθουν σε τέτοια ματς και πρέπει να γίνουν αρωγοί στη συνέχεια της προσπάθειας αυτής».

Αν περίμενε κάτι συγκεκριμένο σ' αυτό το ματς:

«Δεν περίμενα κάτι, όλα αυτά τα ματς είναι ανοικτά. Περίμενα ένα κλειστό παιχνίδι. Προφανώς η Μπαρτσελόνα αιφνιδιάστηκε, αλλά για μένα είναι ένα ερωτηματικό για το τι έγινε. Ο Σάδα στο πρώτο και δευτερο δεκάλτπο δεν ήταν καλός, τον έβαλε στο 3ο και το 4ο δεκάλεπτο κοντά στο καλάθι και η Μπαρτσελόνα τα κατάφερε».

Για το αν ήθελε να πει κάτι για τη διαιτησία:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, δεν θα ήθελα να πω τίποτα. Δεν είμαι αρμόδιος. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την Μπαρτσελόνα. Χθες ο Παναθηναϊκός είχε την ικανότητα να παίξει καλά αμυντικά, αλλά σ' αυτά τα ματς αρκεί και μία λεπτομέρεια για να κάνει τη διαφορά. Επαναλαμβάνω, όμως, είναι μία ανοικτή σειρά, στην οποία μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει το break».

Για το αν είναι ένα ματς-όποιος αντέξει και δη για τους Διαμαντίδη και Ναβάρο:

«Ναι, θα παίξει ρόλο η διαχείριση των παικτών. Και σε αυτό το σημείο οι προπονητές ξέρουν για τους παίκτες σε ποια κατάσταση βρίσκονται και στην περίπτωση των Ναβάρο και Διαμαντίδη, ισχύει αυτό. Απ' ό,τι είδα, όμως, τα ματς είναι αρκετά σετ χωρίς πολλούς αιφνιδιασμούς και αυτό παίζει το ρόλο του. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί σωστά το χρονόμετρο και αυτά τα παιδιά θα αντέξουν και υποχρεούται να αντέξουν».

Για το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Εφές:

«Θεωρώ ότι όλα τα ματς είναι ανοικτά. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας. Ψυχολογικό κυρίως λόγω κόσμου. Δεν παίζει, όμως, ο κόσμος, αλλά οι αθλητές. Συν τοις άλλοις τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έχουν παίκτες με εμπειρία σε τέτοια ματς. Ενώ εν συγκρίσει με τα ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός και η Εφές γνωρίζονται καλά».

Περί της πιθανής επιστροφής του στους πάγκους:

«Η πεποίθηση και η θέληση μου είναι να επιστρέψω στους πάγκους. Οι μπαταρίες έχουν γεμίσει. Προτεραιότητα μου να δω προτάσεις και αν μπορώ να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας εγώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα