Ήξεραν τι έκαναν…

«Διάνα» χτύπησαν οι διαιτητές με την εξουδετέρωση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Με τον «Μήτσο» στο παρκέ το σκορ ήταν ισόπαλο 39-39…
Ο Παναθηναϊκός κόντραρε στα ίσα την Μπαρτσελόνα. Την κέρδισε μία φορά μέσα στο σπίτι της και άλλες δύο φορές στην ίδια έδρα πάλεψε, αλλά «σφάχτηκε».

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς εξουδετερώθηκε ο Στεφάν Λάσμε με φάουλ-εφευρέσεις. Στο πέμπτο ματς οι διαιτητές χτύπησαν στην «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού,
που δεν είναι άλλη από την αναγκαιότητα να αγωνίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι «πράσινοι», δεν είναι κρυφό πως πάσχουν φέτος στα γκαρντ. Καλώς ή κακώς, ο Παναθηναϊκός φέτος είναι χτισμένος πάνω στον μεγάλο του αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτό φαίνεται και από τους χρόνους συμμετοχής του “3D” που αγγίζουν τα 35λεπτα σε όλα τα κρίσιμα ματς.

Αυτό όμως είναι πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Κανενός άλλους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τις τραγικές διαιτησίες. Ας άφηναν στην τελική οι «ρέφερι» το παιχνίδι να παιχτεί στα ίσα και ας κέρδιζε ο καλύτερος.

Όταν όμως βγάζουν από το παρκέ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ τον παίκτη που κρατάει όρθιο στα δύσκολα τον Παναθηναϊκό -και επιθετικά και αμυντικά- τότε τι κριτική να κάνει κανείς για τον αγώνα;

Ενδεικτικό του πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα ο Διαμαντίδης και πόσο επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα η αναγκαστική έξοδός του από το παρκέ με τρία φάουλ (τα δύο ανύπαρκτα) είναι το εξής στατιστικό:

Στα λεπτά που αγωνίστηκε ο «Μήτσος», ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 39 πόντους και έβαλε 39. Ισόπαλο το σκορ.

Με το που βγήκε από το παρκέ ο Διαμαντίδης, η Μπαρτσελόνα έχτισε τη διαφορά της. Με το που μπήκε ξανά, παρόλο που έπαιξε όσο πιο συντηρητικά μπορούσε λόγω των τριών φάουλ, ξεκίνησε και το ψαλίδισμα της διαφοράς και η «πράσινη» αντεπίθεση.

Μία διευκρίνιση για τη διαιτησία…

Ορισμένες «φωνές» έχουν αρχίσει και… ψιθυρίζουν πως αφού οι διαιτητές φόρτωσαν και παίκτες της Μπαρτσελόνα με αρκετά φάουλ, δεν τίθεται θέμα «σφαγής». Οφείλουμε να καταγράψουμε το αυτονόητο: Η διαιτησία σε... σφάζει, όταν σε φορτώνει με φάουλ τα οποία ΔΕΝ είναι φάουλ (ό,τι συνέβη στην περίπτωση του Διαμαντίδη). Τα φάουλ που δόθηκαν στους ψηλούς της ισπανικής ομάδας ήταν όλα καθαρές περιπτώσεις φάουλ.

Υ.Γ. Το τρίποντο εκτός από ικανότητες θέλει και ψυχολογία. Κρύο αίμα. Όταν από το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες παίρνουν ξεκάθαρο μήνυμα από τους διαιτητές και ειδικά από τον Ζαμόσκι «κάντε ό,τι θέλετε, αλλά σήμερα... δεν κερδίζετε», τότε είναι φυσιολογικό και η ψυχολογία να πέφτει κατακόρυφα. Αναπόφευκτο κακό
Keywords
Τυχαία Θέματα