Αιχμή του δόρατος πάντα η επίθεση

Εξαίρεση στο «ταβάνι» φέρεται πως σκοπεύει να κάνει ο Παναθηναϊκός για την επίθεση του. Κάτι που δεν έπραξε πέρυσι, παρότι ήταν υψηλότερο το μπάτζετ...
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πορεύεται με πολύ ταπεινό μπάτζετ που δεν αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του, ωστόσο τουλάχιστον φαίνεται πως υπάρχει μία στοιχειώδης λογική στο χτίσιμο της νέας ομάδας.

Έτσι οι «πράσινοι», σύμφωνα τουλάχιστον με ρεπορτάζ
του Τύπου, σκοπεύουν να κάνουν μία εξαίρεση στο ταβάνι των μισθών, ώστε να αποκτηθεί ένας αξιόλογος επιθετικός. Αυτός λογικά δεν θα είναι ο Μπεργκ αφού το κασέ του είναι απαγορευτικό, όμως σίγουρα μπορεί να εντοπιστεί κάποιος καλύτερος του Τοτσέ.

Η προτεραιότητα σε κάθε ομάδα (ειδικά όταν το μπάτζετ είναι τόσο χαμηλό) είναι και πρέπει να είναι η επίθεση. Αυτό είναι το φυσιολογικό, με αυτή τη λογική κινούνται όλοι οι Σύλλογοι και αυτό είναι που ΔΕΝ έκανε την περίοδο που πέρασε ο Παναθηναϊκός!

(Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παραμελούνται οι υπόλοιπες θέσεις. Όμως αν δεν υπάρχει ο παίκτης που να «μυρίζεται» το γκολ στην εντεκάδα, τότε όσο καλό και αν είναι το υπόλοιπο σύνολο, η ομάδα είναι καταδικασμένη σε αρνητικά αποτελέσματα εκτός προγράμματος)

Ο σχεδιασμός της σεζόν 2012-13 και η υλοποίησή του από τη διοίκηση Γόντικα δεν είχε καμία λογική. Τα πάντα κινούνταν λες και μία αόρατη δύναμη δεν ήθελε να πετύχει απολύτως τίποτα η ομάδα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητούσε επιθετικό και μέσο («δεκάρι»), όμως η διοίκηση άφηνε γυμνή την ομάδα στην επίθεση με δύο «σοφτ» παίκτες, τους Τοτσέ και Πετρόπουλο, ενώ αποχαιρέτησε τους Νίνη, Κλέιτον, Καραγκούνη, χωρίς να αποκτήσει επιτελικό μέσο.

Ο Φορναρόλι, από την άλλη, δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του πως μπορεί να ανταποκριθεί, όμως και πάλι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει καθαρόαιμος επιθετικός.

Όλα αυτά, όσο η κατανομή των μισθών του μπάτζετ προκαλούσε τεράστια ερωτηματικά. Σε μία ομάδα με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, ο πιο ακριβοπληρωμένος από όσους αγωνίζονταν ήταν ένας «γκελαδόρος» δεξιός μπακ!!! Σε μία ομάδα που δεν είχε αξιόλογο επιθετικό ή «δεκάρι»!!! Αυτά δεν γίνονται πουθενά αλλού!

Στα μέσα μάλιστα της περιόδου, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, αφού αποχώρησε ο Πετρόπουλος και ενισχύθηκε η ομάδα με έναν εξαιρετικό μεν ποδοσφαιριστή, πλην όμως τραυματία τότε, τον Φιγκερόα. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς να έχει ούτε έναν στράικερ στην αποστολή του!

Οι συνέπειες των παραπάνω αποδείχθηκαν καταστροφικές.

Και επειδή δεν μας αρέσει ο χαρακτηρισμός «μετά Χριστόν προφήτες», να θυμίσουμε τι έγραφε το GreenZone στις 2 Αυγούστου 2012 για τον επιθετικό που (δεν) αποκτήθηκε. Πριν καν δηλαδή τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε πατώντας εδώ το κείμενο

Φέτος, το μπάτζετ φέρνει... ναυτία στην ανάγνωσή του, όμως τουλάχιστον (πάντα βάσει όσων γράφονται και διαρρέουν, γιατί από τα λόγια στην πράξη πολλές φορές υπάρχει μεγάλη απόσταση) φαίνεται πως υπάρχει η διάθεση για να διορθωθούν ορισμένα λάθη του (πρόσφατου) παρελθόντος.

Υ.Γ. Βέβαια όσο λόγο για τον σχεδιασμό της ομάδας έχει και ένας αντι-παναθηναϊκός, που είναι αμφίβολο το κατά πόσο πρόκειται για πρόσωπο ηθικό και με αξιοπρέπεια (στη θέση του Νταμπίζα, μετά τη ΓΕΝΙΚΗ κατακραυγή, θα είχε αποχωρήσει οποιοσδήποτε σέβεται τον εαυτό του), τότε είναι φυσιολογικό η φίλαθλη κοινότητα να κρατάει μικρό καλάθι.
Keywords
Τυχαία Θέματα