Η γοητεία των φιλικών του καλοκαιριού και τα «άχρηστα» πορίσματα

Τα άχρηστα συμπεράσματα του Πράσινου Ασθενή για το φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με την Μπραουνσβάιγκ...
Πόσο χιλιοπαιγμένη είναι η κασέτα «τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές»; Κάθε χρόνο, σε κάθε προετοιμασία, για κάθε ομάδα είναι οι σίγουρες λέξεις που θα πιάσουν χώρο σε άρθρα εφημερίδων και που θα ακουστούν στα ραδιόφωνα. Το ωραίο βέβαια είναι πως μετά την παραδοχή πως δε χρήζουν συμπερασμάτων οι φιλικοί αγώνες, ξεκινάει η κριτική και η ανάλυση των παιχνιδιών...

Όπως και να ‘χει,
τα ματς του καλοκαιριού γοητεύουν. Ο φίλαθλος «καίγεται» να δει τα νέα αποκτήματα της ομάδας του. Θέλει να βγάλει, έστω και πρόωρα τα συμπεράσματά του, να γκρινιάξει, να αποθεώσει, να ονειρευτεί τη σεζόν που πλησιάζει. Θέλει να δει γκολ. Είναι εξαρτημένος από την ανατριχίλα που δίνει η μπάλα όταν βρίσκεται στα αντίπαλα δίχτυα. Αφού τα επίσημα ματς αργούν συμβιβάζεται με αυτά που έχουν φιλικό χαρακτήρα.

Πράγματι, από τα φιλικά βγάζουν πορίσματα μόνο οι προπονητές. Ωστόσο υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια. Μιλάμε για την Ελλάδα. Τη χώρα που οι προπονητές είναι όσοι και οι φίλαθλοι.

Ο νέος Παναθηναϊκός έκανε τα αποκαλυπτήριά του το απόγευμα της Τετάρτης (11/7) με αντίπαλο την Μπραουνσβάιγκ. Βγάλαμε συμπεράσματα; Ναι. Χρήσιμα; Όχι. Θα τα γράψουμε; Ναι.

* Άψογος ο Βελάσκες. Το πρώτο φιλικό παιχνίδι δεν είναι σοβαρό κριτήριο για τον αμυντικό (καλός ήταν αν θυμάμαι σωστά και ο... Σαριέγκι στα πρώτα του φιλικά). Ωστόσο, ο διεθνής στόπερ βγάζει μία σιγουριά, μία αρχοντιά που σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στο πλάι του Μπουμσόνγκ, ενώ φυσικά περιμένουμε να εξετάσουμε και τον Αντρέ Πίντο. Υγεία να υπάρχει και ίσως για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός βρει τη σταθερότητα που του λείπει στα μετόπισθεν.

* Γκολ – προπόνησης. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η προετοιμασία και ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ βγαλμένο από προπόνηση. Ο Πετρόπουλος με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέτκοβιτς, έπειτα από σέντρα του Σπυρόπουλου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το ίδιο ακριβώς τέρμα είχε επαναληφθεί στο δίτερμα της προηγούμενης ημέρας.

* Κεφάτος, αλλά επιπόλαιος ο Σισοκό. Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού έδειχνε ιδιαίτερα στρεσαρισμένο και κατά συνέπεια έκανε φτηνά λάθη. Ήταν ωστόσο αισθητό το γεγονός πως ξέρει μπάλα. Έβγαλε μία ωραία κάθετη πάσα – μισό γκολ στον Τοτσέ, ο οποίος έστειλε το τόπι σε διαστημική τροχιά, ενώ κρατάμε και μία ωραία κούρσα που έδειξε την ταχύτητά του.

* Ο... σωσίας του Βιτόλο. Ο Ισπανός ήταν... άλλος παίχτης. Αγνώριστος! Κάποιος με ένα μαγικό ραβδάκι μεταμόρφωσε τον Βίκτορ Βιτόλο σε ένα ολοκληρωμένο αμυντικό χαφ, που κόβει, φτιάχνει παιχνίδι, ελέγχει τον ρυθμό και τρέχει πέρα δώθε ασταμάτητα. Από όσα μαθαίνουμε από το Σάλτσμπουργκ ο παίχτης είναι το ίδιο ορεξάτος και στις προπονήσεις, οπότε θεωρούμε δεδομένο πως θα πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες την ερχόμενη σεζόν.

* Ποιος θα τη βάζει στα δίχτυα; Όχι πως γράφω κάτι καιν
Keywords
Τυχαία Θέματα