Γιατί καλύπτει τον Βαρδινογιάννη ο Αλαφούζος;

Οι ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προσφέρουν τίποτα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να μιλάει ξεκάθαρα, με πυγμή, και να ονοματίζει τους υπεύθυνους για την αγωνιστική-οικονομική-διοικητική κατάσταση, αποφεύγοντας τις υπεκφυγές...
Δικαιολογίες για να ρίξει ο Γιάννης Αλαφούζος τον πήχη υπάρχουν. Τα ταμεία εξάλλου είναι άδεια. Δικαιολογίες για να καλύψει ταυτόχρονα
και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και την απόλυση-«παραίτησή» του, επίσης υπάρχουν. Δύο όμως σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν επιδέχονται εκπτώσεων.

1) Δεν γίνεται ο Γιάννης Αλαφούζος να θεωρεί και να αφήνει ευθέως να εννοηθεί πως πριν το 2008 ήταν νοικοκυρεμένο μαγαζί η ΠΑΕ και πως διαλύθηκε επειδή μπήκαν λεφτά στα ταμεία της.

Η συμφωνία του 2008 έλεγε πως θα έβαζαν χρήματα όλοι οι μέτοχοι, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει Σύλλογος αντάξιος του ονόματός του. Κάτι τέτοιο τηρήθηκε όμως μόνο από το 30%... Αντιθέτως ο μέτοχος που είχε στην κατοχή του το 54,7% των μετοχών, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, προτίμησε τη μία να μη βάζει το χέρι στην τσέπη, την άλλη να λέει πως θα συμπληρώσει τα οφειλόμενα του… με χορηγίες, την παράλλη να «παρκάρει» τις μετοχές του και τελικά να τις χαρίζει πακέτο με όλα τα χρέη που ο ίδιος δημιούργησε.

Όταν το 2010 ο Τζίγγερ διέλυσε στην ουσία την πολυμετοχικότητα και έδιωξε τους Πατέρα - Βγενόπουλο (μη τηρώντας καμία από τις συμφωνίες που είχαν κάνει στο ξενοδοχείο Plaza), ενώ μιλούσε για χρεοκοπημένη ΠΑΕ, ανέβασε περισσότερο το κόστος αγοράζοντας παίκτες αμφίβολης αξίας με πανάκριβα συμβόλαια.

Όταν το 2011 η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέστησε «ανενεργές» τις μετοχές της, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από τις συμφωνίες της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, ώστε να τρέξει άμεσα η απαιτούμενη ΑΜΚ ύψους 15 εκατομμυρίων και να ξεχρεώσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Τζίγγερ προτίμησε να μην το πράξει ποτέ και να συνομιλεί με τον Βλάση Τσάκα και να υπογράφει MoU με τους... πρίγκιπες. Ετσι δημιουργήθηκε η περυσινή οικονομική τρύπα και σβήστηκε το «δεν χρωστάμε» από το... βιογραφικό της οικογένειας Βαρδινογιάννη, καθώς επί μετοχικής κυριαρχίας της στην ΠΑΕ τιμωρήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός για χρέη από την UEFA!

Όταν τον Μάρτιο του 2012, φάνηκε ότι θα προχωρούσε επιτέλους η ΑΜΚ της ΠΑΕ και είχαν εξασφαλιστεί ήδη τρία εκατομμύρια ευρώ από τους Βγενόπουλο, Πολέμη, Βασιλάκη και ενδεχομένως επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Αλαφούζο, τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στον Γιάννη Βαρδινογιάννη Λουμίδης, Χατζηνικολάου, Τζήμας παραιτήθηκαν και οδήγησαν το Τριφύλλι στο χάος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πλέον είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν είναι απλώς εμπνευστής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Οφείλει λοιπόν να ξέρει τους λόγους, για τους οποίους κατέρρευσε οικονομικά ο Σύλλογος και να μην καταφεύγει σε υπεκφυγές και σε «νοσταλγικά» υπονοούμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα