fwto hmera PAO Ferrera

Διαβάστε στο GreenZone για την σχολική Ιταλική ομάδα «ΠΑΟ Φερρέρα» που έκλεψε τις καρδιές των Ελλήνων φοιτητών το 1974!
Σχολική ομάδα της πόλης Φερρέρα στην Ιταλία, αποτελούμενη εξολοκλήρου από Ιταλούς, κατέκτησε το 1974 το τοπικό πρωτάθλημα, με το Τριφύλλι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ως έμβλημα! Το όνομα της ομάδας; ΠΑΟ Φερρέρα.

Μέσω της στήλης «φωτογραφία της ημέρας», τo GreenΖone παρουσιάζει σπάνια, συλλεκτικά οπτικά ντοκουμέντα από το αρχείο του, από τα 30 αθλήματα που καλλιέργησε ο Παναθηναϊκός,
τα οποία θα συνοδεύονται από περιεκτικά ιστορικά γύρω από ό,τι απεικονίζουν.
Ένας Έλληνας φοιτητής Βιολογίας, ο Θανάσης Κουλούρης, ίδρυσε το 1973 τη σχολική ομάδα, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της πόλης Φερρέρα στην γειτονική χώρα, μεταξύ 22 σχολείων. Στη φωτογραφία της εποχής διακρίνουμε τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές της «ΠΑΟ Φερρέρα»!

Όπως διαβάζουμε στον αθλητικό Τύπο της εποχής, ο... τοπικός Παναθηναϊκός, αν και απαρτίζονται από πιτσιρικάδες, είχε κλέψει τις καρδιές του ελληνικού φοιτητόκοσμου της πόλης.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΟΜΑΔΑ αναφέρει:

ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Καθόλου «μίνι» δεν είναι ο θαυμασμός των φιλάθλων της Φερρέρας, κυρίως των Ελλήνων φοιτητών, για τον Παναθηναϊκό της πόλεως, παρά το γεγονός ότι η ομάδα με Τριφύλλι απαρτίζεται από νεαρούς μαθητές. Πράγματι, πρόκειται για μια μικρή σχολική ομάδα που δημιούργησε πρόσφατα στην Φερρέρα ο φοιτητής της Βιολογίας Θανάσης Κουλούρης.

Ο ΠΑΟ Φερρέρας κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητού , μεταξύ 22 σχολείων της πόλεως, φυσικά στο πρωτάθλημα κατωτέρου κύκλου. Έτσι τώρα θα μετάσχει στο γενικό πρωτάθλημα της Εμίλια Ρομάνια. Στην φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι Γκουλλινέλι, Φουρντιάνι, Σιμονέττο, Μερλάντε. Καθήμενοι: Τσιβολάνι, Μαντοβάνι, Μανέντε και Πάλμερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα