Ευτυχώς που ήταν η Λάτσιο...

Εξαιρετικά κακός εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στη Ρώμη και έχασε 3-0 από τη Λάτσιο, εξαιτίας ατομικών και ομαδικών λαθών των ποδοσφαιριστών του.
Είναι αποκαρδιωτική η σκέψη του να περιμένει κανείς πώς και πώς να τελειώσει ένας αγώνας του Παναθηναϊκού για να μην διασυρθεί η ομάδα. Και αυτό το διασυρμό γλύτωσε σήμερα το Τριφύλλι που έχασε (μόνο) 3-0 από τη Λάτσιο στο Ολίμπικο.


Οι «πράσινοι» ήταν αγχωμένοι, έπαιξαν με πολλά νεύρα και ενώ θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Τοτσέ στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν, βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο τέλος του ημιχρόνου. Για το πρώτο γκολ ευθύνεται τόσο ο τραγικός σήμερα Κουίνσι που χάρισε στους Ιταλούς την μπάλα με τακουνάκι, όσο και ο Βύντρα που δεν μάρκαρε ποτέ τον Κοζάκ που πλάσαρε εξαιρετικά τον Καρνέζη.

Όλα τα είχε ο Παναθηναϊκός, ο τραυματισμός του Τοτσέ του έλειπε. Ο Ισπανός επιθετικός έγινε αναγκαστική αλλαγή αμέσως μετά το 1-0 και στη θέση του πέρασε ο Πετρόπουλος.

Το δεύτερο γκολ είναι μία ευγενική χορηγία του Χουχούμη που κλείστηκε στα αριστερά και, λόγω απειρίας, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Βύντρα, δίνοντας... ασίστ στον Κοζάκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν ακόμα χειρότερη. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα, οι δύο πιο έμπειροι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος ήταν… σε άλλο γήπεδο και το 3-0 φαινόταν από μακριά να έρχεται.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασε τον Μαυρία στη θέση του Χουχούμη και άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, χωρίς όμως να αλλάξει και η εικόνα της ομάδας.

Το τρίτο γκολ της Λάτσιο πέτυχε ο Φλοκάρι στο 57’ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Από αυτό το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι έσβησαν τις μηχανές, το Τριφύλλι κράτησε κάπως την μπάλα, χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους και το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Με την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, τόσο σε ομαδικό, όσο κυρίως σε ατομικό επίπεδο, ούτε που θέλουμε να σκεφτόμαστε πού θα έφτανε το σκορ αν η Λάτσιο δεν λειτουργούσε ως… ιταλική ομάδα.

Από τους «πράσινους» καλύτερος ήταν ο Βιτόλο που έτρεχε ασταμάτητα, έκοβε και προσπαθούσε να μοιράσει την μπάλα.

Οι μόνοι που αξίζουν χειροκρότημα είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, περίπου 300 στον αριθμό, που τραγουδούσαν ασταμάτητα, ακόμα και με το σκορ στο 3-0 και παρέδιδαν… μαθήματα εξέδρας στο Ολίμπικο, όπως είχαν κάνει άλλωστε στο ίδιο γήπεδο πριν τρία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα