Δεν τολμούν ούτε Παναθηναϊκός να γράψουν

Η λέξη που από μόνη της γεννά οπαδούς, φαίνεται είναι απαγορευμένη στα «αντικειμενικά» πρωτοσέλιδα τις ημέρες των επιτυχιών του Παναθηναϊκού!

Έτσι γίνεται η προπαγάνδα! Διθυραμβικά και για τους δύο «αιώνιους» τα πρωτοσέλιδα. Συνολικά, όμως, 4 φορές γραμμένη η λέξη Ολυμπιακός και πλήρως εξαφανισμένη η λέξη Παναθηναϊκός που αντικαταστείται εύκολα με το ΠΑΟ… Ούτε στο σήμα με το Τριφύλλι δεν αφήνουν
να φαίνεται ολόκληρο το όνομα του συλλόγου και το σβήνουν!
Εντάξει θα πει κάποιος, σιγά το θέμα. Εδώ κοτζάμ… Καρπετόπουλος και επί μήνες και χρόνια δεν έγραφε τη λέξη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αλλά επέλεγε οποιοδήποτε συνώνυμο με ιδιαίτερη προτίμηση στο άχρωμο, άγευστο και άοσμο ΠΑΟ. Προσέξτε όμως, τι συμβαίνει και με τα πρωτοσέλιδα των «αντικειμενικών» εφημερίδων.

Στις ημέρες των μεγάλων επιτυχιών του Παναθηναϊκού, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να γράψουν ολογράφως τη λέξη που από μόνη της γεννά οπαδούς. Προτιμούν να βάλουν οτιδήποτε άλλο, παρά ένα απλό ΠΑ-ΝΑ-ΘΗ-ΝΑ-Ϊ-ΚΟΣ.

Την ημέρα του θριάμβου στο Ισραήλ, το… γνωστό Goal, η εφημερίδα ιδιοκτησίας του συνέταιρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο Mega Channel και μεγαλοκατασκευαστή που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και το… γήπεδο στον Βοτανικό Μπόμπολα, δεν έγραψε ούτε μία φορά τη λέξη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ούτε στα πρωτοσέλιδα «χτυπήματά» της για το μπάσκετ, ούτε καν για το ποδόσφαιρο.

Τα ίδια (αλλά τουλάχιστον αναμενόμενα) από τη SportDay, την εφημερίδα που κάποτε ήταν χορηγός των οργανωμένων του ΟΣΦΠ. Αν μη τι άλλο, στην Καλλιθέα δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Μπορεί να ζορίζονται να βγάλουν πανηγυρικούς τίτλους για τον Παναθηναϊκό και να δείχνουν τρομακτική αμηχανία, αλλά δεν κρύβονται. Και φυσικά ούτε αυτοί γράφουν τη λεξούλα που φαίνεται ότι τόσο τους πονάει. Τη λεξούλα ΠΑ-ΝΑ-ΘΗ-ΝΑ-Ϊ-ΚΟΣ.

Αντιθέτως, μια ημέρα αργότερα, με τη μεγαλειώδη πρόκριση του ΟΣΦΠ στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που από μόνο του αξίζει να τιμηθεί με λαβαράκι στο ταβάνι του ΣΕΦ, τόσο το Goal όσο και η SportDay έδωσαν ρεσιτάλ ευρηματικότητας κάνοντας παράλληλα και επίδειξη λεξιλογίου…
Keywords
Τυχαία Θέματα