Κατά του Παναθηναϊκού και των οπαδών του είναι η στατιστική!

Σχέδιο συνεχόμενης αγωνιστικής κατάπτωσης και στοχοποίησης των οργανωμένων οπαδών ξετυλίγεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού...
Μέχρι πριν λίγα χρόνια αν έλεγες σε κάποιον πως ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και (αν συνεχίσει έτσι) θα κινδυνέψει μέχρι και με υποβιβασμό στη β' κατηγορία, θα σε περνούσε για τρελό. Πλέον, η συσσωρευμένη κακία όσων δεν άντεξαν
τις επιτυχίες και την αίγλη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ διετίας, τους έχει ωθήσει σε ένα απίστευτο σχέδιο εξόντωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε έξέλιξη βρίσκεται ταυτόχρονα η επιχείρηση «οργανωμένοι οπαδοί», στους οποίους θέλουν να ρίξουν τις ευθύνες για ό,τι δεινό συμβαίνει (ή πρόκειται να συμβεί) στο Τριφύλλι. Το χειρότερο είναι -όσο απίστευτο και αν ακούγεται- πως η στατιστική δείχνει πως δύσκολα αυτό θα αποφευχθεί.

Σας φαίνονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα παραπάνω; Θεωρείτε πως αγγίζουν τα όρια της συνομοσιολογίας; Κρατηθείτε λιγάκι...

Η περυσινή σεζόν έφυγε με την κοινή γνώμη να έχει άκρως θετική άποψη για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, λόγω της εικόνας της ομάδας στο πρωτάθλημα που χάθηκε από εξω-αγωνιστικούς λόγους. Κι όμως από τον Μάιο, από το GreenZone προειδοποιούσαμε πως α) αγωνιστικά θα παραπαίει η ομάδα, β) ένα ολόκληρο σύστημα θα πέσει να φάει τον Φερέιρα, γ) θα φύγει στα μέσα της περιόδου ο Πορτογάλος.

Διαβάστε εδώ:
Ο Γκόντζος διώχνει τον Φερέιρα (8 Μαΐου 2012)
Για όλα θα φταίει ο Φερέιρα (6 Ιουνίου 2012)
Δεν ήξερες Ζεσουάλδο, δε ρώταγες (τον Τεν Κάτε); (20 Ιουλίου 2012)

Με λίγα λόγια είχαμε προβλέψει τι ακριβώς θα συμβεί, μήνες πριν ξεκινήσει μέχρι και η προετοιμασία, παρόλο που είχαμε ως πρόσφατη εικόνα το εξαιρετικό έργο που άφησε πέρυσι ο Πορτογάλος.

Προσοχή! Δεν έχουμε καμία διάθεση να το παίξουμε προφήτες ή μάντεις. Αυτό που λέμε είναι πως μερικές φορές είναι πολύ εύκολο να «διαγνωστεί» προς το πού θα σπρώξουν τα πράγματα. Το εξαιρετικά δύσκολο είναι να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις.

Αντιστοίχως, έκανε (και κάνει) «μπαμ» ότι γύρω από το πρόσωπο του Λουκά Βύντρα και εκμεταλλευόμενοι τη φετινή αγωνιστική εικόνα, οι ίδιοι που έστησαν τον επικοινωνιακό πόλεμο κατά του Φερέιρα, επιχειρούν εδώ και καιρό να στήσουν έναν εμφύλιο κερκίδας. Καθόλου τυχαία δεν είναι όσα συμβαίνουν, ούτε θα είναι τυχαία όσα θα ακολουθήσουν.

Έτσι, πριν το ματς με τον Πανθρακικό και με όσα τραγελαφικά έγιναν είχαμε εις τριπλούν προειδοποιήσει και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιωθήκαμε.

Διαβάστε εδώ:

Η «βόμβα» που λέγεται Βύντρα (18 Ιανουαρίου 2013)
Βασικοί Μπουμσόνγκ και Βύντρα (18 Ιανουαρίου 2013)
Επόμενος στόχος: Οργανωμένοι οπαδοί! (19 Ιανουαρίου 2013 - το πρωί, πριν το παιχνίδι)

Τόσο εύκολο να προβλέψεις όσα έρχονται, σχεδόν αδύνατο να τους βάλεις φρένο.

Οι ίδιοι είναι που είχαν «φτιάξει» κλίμα για τον Τεν Κάτε παλαιότερα, με στόχο να αποτύχει η πρώτη χρονιά της μονομετοχικότητας. Οι ίδιοι είναι που ωθούσαν τις διοικήσεις σε άκομψο «εκδιωγμό» - μη ανανέωση παικταράδων, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Ζιλμπέρο, ο Σωτήρης Νίνης, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Σεμπάστιαν Λέτο. Οι ίδιοι είναι που σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης όταν στην ΠΑΕ λένε τη λέξη «εκκαθάριση» και ωθούν τους διοικούντες να την κρύβουν στο «ψυγείο».Οι ίδιοι είναι που θέλουν μόνιμα διχασμένο τον κόσμο, ώστε να τρώγονται μεταξύ τους οι φίλαθλοι και να μην ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα. Και για να το πετύχουν δε διστάζουν μέχρι και να προωθούν ψευτοάραβες που υπόσχονται παλάτια και χρυσάφι.Οι ίδιοι είναι που κάνουν σαν να τους τσίμπησε μύγα Τσε-Τσέ, μόλις κάποιοι τόλμησαν να ακουμπήσουν την ιερή και ακριβοπληρωμένη αγελάδα που λέγεται Λουκάς Βύντρα.
Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Είναι στόχοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άμεσα ή σε βάθος χρόνου, ολοκληρώθηκαν. Mission accomplished!

Ποιοι είναι οι επόμενοι «στόχοι»;

Η συνεχόμενη καθοδική πορεία του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και κύπελλο και, γιατί όχι, μέχρι και ο υποβιβασμός. Για να το γράφει ο καθοδηγητής και αρχιερέας της αντι-Παναθηναϊκής προπαγάνδας, κάτι θα ξέρει. Μπορούν να το πετύχουν; Η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Πανθρακικό, σε συνδυασμό με το παρασκήνιο που κάνει... πάρτι, «φωνάζουν» πως τα πάντα είναι πιθανά!

Ο άλλος στόχος είναι ο απόλυτος διχασμός του κόσμου. Να γίνουν ανεπιθύμητοι οι οργανωμένοι στα μάτια της υπόλοιπης φίλαθλης κοινότητας. Να στοχοποιηθούν, να θεωρηθούν «περιθωριακοί αλήτες», «πρεζάκια», «εσωτερικοί εχθροί που μόνο προβλήματα δημιουργούν». Σε αυτό το πλαίσιο μην παραξενευτείτε αν σιγά-σιγά δούμε περίεργα επεισόδια, προκλήσεις, τιμωρίες και (κακο)στημένους προπηλακισμούς.

Υ.Γ. Μετά την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Λέτο, του τελευταίου μεγάλου «σταρ» της πολυμετοχικότητας και την ταυτόχρονη παραμονή του Λουκά Βύντρα, μπορούμε ελεύθερα να μαλώνουμε με την ησυχία μας για ποιο είδος μιζέριας προτιμούμε: της σημερινής με το -26, με τους Τοτσέδες και τον Βύντρα ή τη θαλπωρή της δευτεροτρίτης θέσης του «δεν χρωστάμε» του Τζίγγερ με τους Τόργκελε και τον Βύντρα...

Πόλυ βολικό ερώτημα για όσους οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τον Παναθηναϊκό στην κατάντια του σήμερα και στο ακόμα χειρότερο «αύριο» που πλησιάζει...

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα