Άλλο «κάθαρση» και άλλο… ΑΕΚ

Λαϊκή απαίτηση των φίλων του Παναθηναϊκού είναι να αποχωρήσουν όσοι προκαλούν με τις εμφανίσεις τους, όχι όλοι όσοι έχουν υψηλούς μισθούς...
Σίγουρα είναι ευχάριστη η εικόνα της ομάδας που στηρίζεται στα παιδιά των ακαδημιών της. Σίγουρα, ακόμα, είναι θετικό το γεγονός πως παίκτες που κατ' επανάληψη προκαλούν με τις εμφανίσεις τους ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον Παναθηναϊκό.

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε πως τα δημοσιεύματα που θέλουν άτομα της ΠΑΕ να εκμεταλλεύονται στην ουσία την ντροπιαστική
ήττα στη Βέροια για να αποδεσμεύσουν... μισή εντεκάδα, αποτελούν μυθεύματα και απέχουν από την πραγματικότητα.

Αλλιώς ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει σε χρόνο dt να γίνει… ΑΕΚ. Αν για κάποιον λόγο δεν έχει γίνει ακόμα φταίει αυτός ο κακός Φερέιρα που πέρυσι έφερε τον Ζέκα και τον Κουίνσι και που αναγέννησε τον Λέτο και φέτος έφερε τον Σισοκό και ανέδειξε τον Μαυρία.

Όσο μεγάλο και αν είναι το ταλέντο των νέων, δεν έχουν ούτε την απαραίτητη εμπειρία, ούτε το νεύρο για να μην καταρρεύσουν μόλις όλο το σύστημα που πολεμάει τον Παναθηναϊκό (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, ΚΕΔ και εντός ομάδας εχθροί) τους βάλουν στο στόχαστρο.

Όταν λέμε πως μία ομάδα χτίζεται πάνω στις ακαδημίες της εννοούμε πως σταδιακά τα «πιτσιρίκια» παίρνουν παραστάσεις και γεμίζουν εμπειρίες αγωνιζόμενοι στο πλάι ξένων κυρίως και μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών. Ό,τι έκανε δηλαδή το 2008 ο Τεν Κάτε με το Νίνη και ό,τι έπραξε ο Φερέιρα πέρυσι με τους Μαυρία, Φουρλάνο και εφέτος με τους υπόλοιπους της ομάδας νέων (Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο).

Αν, όμως, με αφορμή την ντροπιαστική ήττα, μαζί με τους υπεύθυνους μπουν στο ίδιο τσουβάλι και άλλοι που ούτε καν αγωνίστηκαν όπως οι Λέτο, Κουίνσι, Φορναρόλι, Μπουμσόνγκ, τα ονόματα των οποίων ακούγονται και γράφονται, τότε κάτι δεν πάει καλά. Εκτός και αν έχουν εντοπιστεί ισάξιοι αντικαταστάτες τους...

Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα οι αποδεσμεύσεις ακριβοπληρωμένων παικτών που όχι απλώς προκαλούν, αλλά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με τις εμφανίσεις τους, από τις αποδεσμεύσεις όλων των ακριβών συμβολαίων της ομάδας (ορισμένοι εκ των οποίων είναι τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ) με αφορμή μία πικρή ήττα. Αν ισχύει το δεύτερο τότε δεν ζημιώνεται απλώς αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, αλλά και οικονομικά, αφού είναι γνωστό πως χρήματα για αποζημιώσεις δεν υπάρχουν.

Ξαναγράφουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα παραπάνω πάντα υπό την προϋπόθεση πως ισχύουν όσα έχουν γραφτεί σε μερίδα του αθλητικού Τύπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα