ON the record: Ταΐζοντας το τέρας...

Το σύστημα των «εγγυητών» του Παναθηναϊκού που έσπειρε ανέμους, συνεχίζει να θερίζει θύελλες...

Το τονίσαμε και χτες, το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να το επαναλάβουμε και σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε σοβαρές περιπετειες. Όχι μόνο απο αγωνιστικής και οικονομικής άποψης, αλλά κυρίως από άποψης αρχών και αξιών.
Τα αγωνιστικά και τα οικονομικά μπορούν
εύκολα να διορθωθούν. Μέσα από μικρές ή μεγάλες υπερβάσεις ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα. Για ποδοσφαιρικές εταιρείες μιλάμε σε τελική ανάλυση. Ακόμα και ύστερα απά σοβαρές κρίσεις, κάποια στιγμή έρχεται η ανάκαμψη. Αλλάζουν τα δεδομένα, εμφανίζονται νέοι άνθρωποι με αγνή αγάπη, πραγματικό χρήμα, διάθεση να το προσφέρουν, όπως επίσης τις ιδέες και τις ικανότητές τους. Εύκολα μπορεί μία ομάδα με προβλήματα τέτοιας φύσης να ορθοποδήσει. Αρκεί να την αφήσουν αυτοί που την κρατούν όμηρο εδώ και δεκαετίες και πλέον την σπρώχνουν στον γκρεμό.
Αντίθετα, εκείνο που πραγματικά τρομάζει κάθε ψύχραιμο παρατηρητή, είναι η βαθιά κρίση αξιών. Η σαπίλα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στα πέριξ του Συλλόγου και η οποία παίρνει πλέον τρομακτικές διαστάσεις. Λέμε «τρομακτικές» επειδή εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση της, δεν κάνουν απολύτως τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Και όχι μόνο αυτό. Τα σημάδια είναι άκρως ανησυχητικά. Μετά την τριακονταετή λαίλαπα της αποδόμησης κάθε παραδοσιακής παναθηναϊκής αξίας από τους «εγγυητές» και την κουστωδία τους, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται φανερός ο βιασμός τον οποίο έχει υποστεί ο τρόπος σκέψης ακόμα και του πιο καλοπροαίρετου φιλάθλου.
Η αλητεία, ο τραμπουκισμός και ο καθαρά φασιστικός τρόπος επιβολής της «άποψης», από περιθώριο έχουν γίνει καθεστώς. Εχουν νομιμοποιηθεί με πόσον επισημότητα. Έχουν καθαγιαστεί ως μέθοδοι κατάπνιξης κάθε αντίθετης φωνής, από όλους εκείνους που δήθεν κόπτονται νια την ...πάταξη της βίας και για την κάθαρση του χώρου. Ξέρετε, εκείνους που προέβλεπαν τα επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με καθημερινά άρθρα τους αρκετές ημέρες πριν αυτά γίνουν.
Είναι τραγικά τα φαινόμενα και ακόμα πιο τραγική η συγκάλυψη και η νομιμοποίηση όλης αυτής της φασιστικής νοοτροπίας. Καμία καταδίκη, καμία κατακραυγή, καμία προσπάθεια να απαλλαγεί ο Παναθηναϊκός από την απαράδεκτη ομηρία που του έχει επιβληθεί. Αντίθετα, κάποιοι μοιάζουν να βολεύονται και να επικροτούν. Άλλοτε στα κρυφά και στα μουλωχτά, και άλλοτε ολοφάνερα, μην τηρώντας καν τα προσχήματα.
Πιστεύουν (οι αφελείς και οι ανιστόρητοι) άτι οι ολοκληρωτικές συμπεριφορές δεν τους «αγγίζουν» και βολεύονται επειδή στο στόχαστρο μπαίνουν κάποιοι άλλοι. Βέβαια αν παρατηρήσει κάποιος προσεχτικά ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο του μιντιακού συστήματος που προστατεύει τους «εγγυητές» και τους όψιμους συμμάχους ίσως καταλάβουν τι παίζεται. Κάποιοι που απειλούν τα συμφέροντά τους, χαλώντας την πιάτσα και λέγοντας αλήθειες. Όταν πάρουν χαμπάρι το τι πραγματικά συμβαίνει, θα είναι αργά. Το τέρας που ταΐζουν ε
Keywords
Τυχαία Θέματα