Ρύθμιση του δανείου της Πειραιώς

Οι παίχτες είναι απλήρωτοι, η ομάδα μπορεί να μείνει εκτός ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αλλά ο Τζίγγερ εισπράττει μέσω της τράπεζας Πειραιώς κανονικά το δάνειο που "επέβαλε" ουσιαστικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μεγάλο αγκάθι για τον Παναθηναϊκό είναι το δάνειο προς την τράπεζα Πειραιώς, το οποίο έπαψε να αποπληρώνεται
από τις 30/9/2011. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οφειλές περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ και η συμφωνία για την εξόφληση του αναφέρει ότι θα κρατηθεί το 30% των εσόδων από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των αγωνιστικών περιόδων 2012-2013 και 2013-2014.

Από τις προτεραιότητες του Γιάννη Αλαφούζου είναι να διαπραγματευτεί με την τράπεζα μία ευνοϊκότερη αποπληρωμή, ώστε να εξασφαλίσει επιπλέον πόρους για το εγχείρημα του. Σημαντική βοήθεια δίνει στην προσπάθεια ο Παναγής Βουρλούμης, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου λαϊκής βάσης, ο οποίος πρόκειται να παρέμβει για να αποτρέψει μεγαλύτερη εκρροή των εσόδων του Παναθηναϊκού.

Πληρωμές από Δευτέρα

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, από τη Δευτέρα θα αρχίσουν εκ νέου οι πληρωμές στον Παναθηναϊκό. Από τα ταμεία θα βγει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, προερχόμενο από χορηγίες και συμβάσεις της ΠΑΕ, ενώ ενδέχεται να διατεθεί και ένα μέρος από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που έχει συγκεντρώσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σκοπός είναι να αρχίσει η εξόφληση υποχρεώσεων, ώστε να ο Παναθηναϊκός να αποδείξει στην UEFA ότι έχει ξεκινήσει τη ρύθμιση των οφειλών του και να μπορέσει να εξασφαλίσει τελικώς την άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα