ON the record: Η μειωμένη ΑΜΚ γεννά περισσότερες απορίες

Καλά τα όσα λέει ο Αλαφούζος, ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να δημοσιοποιήσει και τις αποδείξεις για τη μεταβίβαση των μετοχών!
Ενας Τζιλμπέρτο Σίλβα κόστισε όσο όλες οι μεταγραφές του Τζίγγερ το 2005Σήμερα θα σας μεταφέρουμε αποκλειστικά το λόγο για τον οποίο δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Επειδή κάποιοι σχολίασαν αρνητικά την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 6 εκατομμύρια, η στήλη θα επιχειρήσει να αναλύσει τα όσα έγιναν και τα όσα επακολούθησαν
της απόφασης αυτής.

Οι πιο έμπειροι και οι πιο μυημένοι σίγουρα θα το έχετε πιάσει. Μιλάμε φυσικά για την αντίδραση των υποταγμένων στο μαύρο παρελθόν μέσων ενημέρωσης. Τα «ορφανά» παπαγαλάκια του... παρκαδόρου πάλι ενοχλήθηκαν. Αυτή τη φορά ενοχλήθηκαν από την απουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου! Πάνε τέσσερα χρόνια από τότε που μπήκε στην ΠΑΕ, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας - πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού - και ακόμη τους ενοχλεί...

Η αλήθεια είναι ότι αυτός που πραγματικά έλλειψε ήταν ο πρώην (;) μεγαλομέτοχος. Η’ έστω ένας εκπρόσωπός του που ερχόταν έλεγε μια κουβέντα και αποχωρούσε. Νοσταλγήσαμε τη... γαλαντομία αλλά πάνω απ' όλα, τις αλήθειες που μας πρόσφερε επί της επιτυχημένης του θητείας.

Τώρα, για το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, κάποιοι σχολίασαν αρνητικά την αποφαση για ΑΜΚ στα 6 εκατομμύρια. Δηλαδή (λένε οι κακοπροαίρετοι) ότι όλες μαζί οι υγιείς παναθηναϊκές δυνάμεις, πάνε να μαζέψουν (για να σώσουν τον Παναθηναϊκό) όσα έβαλαν πριν από λίγα χρόνια οι «πολυμετοχικοί» για να πάρουν τον Τζιλμπέρτο Σίλβα. Τέτοιες μέρες ήταν και το αναφέρουμε γιατί καλά είναι να μη χάνουμε το μέτρο σύγκρισης.

Βέβαια, κάποιοι άλλοι λένε ότι τόσα ξόδεψαν οι «εκτοξευτές» (διαβάστε εδώ περισσότερα) για Τόργκελε, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Δάρλα, Εμπέντε, Τζιόλη, Θεοδωρίδη, Μάντζιο και Σιημητρά. Αλήθεια είναι και αυτό. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξι για τον Τζιλμπέρτο, έξι για Τόργκελε και Φλάβιο. Είναι ένα νόμισμα που στη μια πλευρά γράφει «ενίσχυση του Παναθηναϊκού» και στην άλλη «πώς να κάνετε χάρες σε κολλητούς και να διαλύσετε την ΠΑΕ».

Σύμφωνα βέβαια με το ρεπορτάζ, οι προσδοκίες για το ποσό που τελικά θα μαζευτεί, είναι περίπου στα 3 - 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όσα έπαιρνε κάποτε ο Τζιμπρίλ Σισέ ανά σεζόν επί «πολυμετοχικότητας». Τώρα βέβαια υπάρχει κρίση και οι κορόνες «η οικογένειά μου θα είναι ο εγγυητής της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού» ξεχάστηκαν μαζί με τη λίστα του Γιάσμινκο Βέλιτς που περιείχε 29 παιχταράδες από όλο τον πλανήτη.

Σύμπτωση ή όχι, η αλήθεια είναι ότι σε οικονομικούς όρους επιστρέψαμε στο μαύρο παρελθόν. Βέβαια δεν αποκλείεται να μας διαψεύσουν τα γεγονότα και η Παναθηναϊκή Συμμαχία να δώσει στη δημοσιότητα τη συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, προκειμένου να εξαφανιστούν οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν...

Φυσικά με αυτά που γράφουμε, είναι δεδομένο όχι θα μπούμε ξανά στο μάτι των καλοθελητών που θα απαιτήσουν για πολλ
Keywords
Τυχαία Θέματα