Ο πρώτος χορός του Μπορέλι (vid)

Δείτε τις γκολάρες των Βαζέχα και Σαραβάκου στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Μπορέλι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σαν σήμερα στις 26/1 1992 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...

Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός «μάγεψε» στην Ευρώπη με πρόκριση στην κορυφαία οχτάδα του πειραματικού Τσάμπιονς Λιγκ, το 1992, στο
ελληνικό Πρωτάθλημα δεν τα πήγε τόσο καλά και τερμάτισε τρίτος. Κατόρθωσε, ωστόσο, να υποτάξει με 3-0 τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Ολυμπιακό, με τρεις γκολάρες των Σπύρου Μαραγκού, Δημήτρη Σαραβάκου, Κριστόφ Βαζέχα.

Σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου 1992, οι «πράσινοι» με τον Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο υποδέχονταν την ομάδα του Πειραιά στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι που θα έκλεινε τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Το Τριφύλλι αν και είχε στο ρόστερ του παίκτες που απέδιδαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζονταν από «αστάθεια» και ως αποτέλεσμα είχε πετάξει πολύτιμους βαθμούς με μικρούς αντιπάλους. Η νίκη ήταν επιβεβλημένη κόντρα στον Ολυμπιακό και ως συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια μιλάνε οι προσωπικότητες.

Τον Δεκέμβριο του 1991 αποκτήθηκε ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι από τη Ρίβερ Πλέιτ. Ο «Χότα-Χότα» μπορεί να άργησε να προσαρμοστεί στα ελληνικά γήπεδα, όμως έκλεψε τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Χόρεψε όσους τον μάρκαραν, μοίρασε μαγικές πάσες και αποθεώθηκε από τους θεατές.

Το 1-0 έγραψε ο Μαραγκός με μακρινό σουτ στο 18΄, ενώ τα τέρματα του Παναθηναϊκού διπλασίασε ο Σαραβάκος με πανέξυπνη κεφαλιά, σε μία φάση που τραυματίστηκε τόσο αυτός, όσο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βαζέχα με απίστευτη σουτάρα στο 78΄.

Δείτε τις γκολάρες του Παναθηναϊκού και τη φανταστική ασίστ του Μπορέλι στον Σαραβάκο:
Keywords
Τυχαία Θέματα