Η κρισιμότητα του δανείου

Αν δεν προχωρήσει το δάνειο που προσωπικός εγγυητής φέρεται πως θα είναι ο Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός δεν θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα...
Ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται πως έχει εγγυηθεί προσωπικά για 8 εκατ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει σε δανεισμό η Παναθηναϊκή Συμμαχία και να μπορέσει να τρέξει η ΑΜΚ της ΠΑΕ (ένα μέρος των χρημάτων αυτών φημολογείται πως θα δοθεί σε χρωστούμενα προς τον Μπουμσόνγκ).

Μέχρι στιγμής πάντως η υπόθεση ΑΜΚ έχει «παγώσει» αφού το δάνειο δεν
έχει ακόμα εξασφαλιστεί, συνεπώς οι ερχόμενες εξελίξεις αναμένονται από τους φίλους του Συλλόγου με μεγάλη αγωνία.

Υπό άλλες συνθήκες ένα δάνειο σε μία ομάδα που πνίγεται από τα χρέη και που έχει ξεζουμίσει κάθε πιθανό πόρο με προεισπράξεις, δεν είναι καλός οιωνός. Αυτό γιατί μπορεί το δάνειο να δίνει προσωρινές ανάσες, όμως μακροπρόθεσμα τα χρέη διογκώνονται, όπως για παράδειγμα έγινε με το δάνειο του 2010 από την Πειραιώς που τελικά έφερε σε μεγαλύτερα αδιέξοδα τους «πράσινους» και που φυσικά κανένα πρόβλημα δεν διόρθωσε (το αντίθετο).

Όπως έχουν έρθει όμως τα πράγματα, με τα χρέη να είναι έτοιμα να πνίξουν τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι και ορισμένοι… ακατέβατοι, με την UEFA να είναι έτοιμη να ρίξει βαριές καμπάνες αν δεν βρεθούν λύσεις, τότε το δάνειο είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας του Τριφυλλιού που διακρίνεται στον ορίζοντα.

Ακόμα, όμως, και αν καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος και εξασφαλίσει τον δανεισμό του Παναθηναϊκού, αυτό πρέπει να γίνει έχοντας ταυτόχρονα και ένα πλάνο οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ, έστω και σε βάθος χρόνου. Αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα θυμίζει ετοιμοθάνατο στο κρεβάτι του πόνου, που απλώς τον κρατάνε στη ζωή με φάρμακα, δίχως να υπάρχει γιατρειά.

Σίγουρα η είδηση πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα αποτελεί προσωπικό εγγυητή του δανείου, είναι ένα θετικό πρώτο βήμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα