Γράμμα στον Άη Βασίλη από έναν φοιτητή

Αγαπητέ Άη-Βασίλη,
Τη χρονιά που μας πέρασε ήμουν πιο επιμελής απ’ ό,τι πριν. Πήγαινα σε κάποια μαθήματα, η σχολή δε με έβλεπε μόνο για καφέ και στις εξεταστικές, ανεξάρτητα με τα αποτέλεσμα, ακολούθησα το γνωστό ρητό που λέει ότι «η προσπάθεια μετράει». Γι’ αυτό και πήρα το θάρρος να σου ζητήσω κι εγώ κάποια πράγματα που θέλω να κάνεις για ‘μένα φέτος!
Αρχικά αυτό που θέλω περισσότερο είναι να βάλεις το χέρι σου και στην εξεταστική που πλησιάζει απειλητικά, να μου βρεις τα sos και να περάσω τα μαθήματα για να μην ταλαιπωρούμαι πάλι το Αύγουστο
και φυσικά να μην με πιάσουν πάλι με σκονάκια και με μηδενίσουν. Επιπλέον, από το νέο έτος θέλω να μου δώσεις τη δύναμη να σηκωθώ από τον καναπέ και να πάρω στην ώρα τους τα συγγράμματα χωρίς να τρέχω την τελευταία εβδομάδα πάλι! Ακόμα, θέλω να αλλάξεις το ωράριο του Πανεπιστημίου και να μην ξεκινούν τα μαθήματα στις 8 το πρωί γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι πάλι θα τα χάνω και θα ψάχνω απεγνωσμένα να βρω συμφοιτητές που έχουν σημειώσεις! Επίσης, βοήθησε με έτσι ώστε στο τέλος του μήνα να μη μετράω τα ψιλά για να δω αν μου φτάνουν για εισιτήριο αλλά να μου περισσεύει έστω ένα δεκάευρω.
Επιπρόσθετα, θέλω να ακούω το ξυπνητήρι και να μην αργώ σε ραντεβού και στήνω τον κόσμο, όπως επίσης να μειωθεί ο κόσμος μέσα στα αστικά γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο να γίνομαι σα σαρδέλα όταν θέλω να πάω στη σχολή ή για καφέ.
Τέλος, και σε παρακαλώ δώσε προσοχή σ’ αυτό, φρόντισε να μάθει ο τύπος στο κυλικείο να κάνει καφέ και να μην πίνω νερό με ζάχαρη και μια ελαφριά δόση καφέ γιατί περνώντας τη μισή μέρα στο κυλικείο δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δε θα πιω ποτέ φυσιολογικό καφέ εκεί μέσα!Ελπίζω να μη σου φάνηκαν πολλά αυτά που σου ζήτησα και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς χωρίς να με ξεχάσεις, χαιρετίσματα σε ‘σένα και στους ταράνδους σου. Θα περιμένω με ανυπομονησία να υλοποιούνται οι επιθυμίες μου! Ηρακλής Μιταλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα