Αφιέρωμα | Φοιτητικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί | Spam Radio

Στη Πλάκα σε μια συνοικία στο κέντρο της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη, εκπέμπει το Spam Radio (www.spamradio.gr), το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ξεκίνησε να εκπέμπει πειραματικά το 2008, ύστερα από πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών και του τότε υπεύθυνου του εργαστηρίου Ραδιοφώνου, Μιχάλη Κυριακίδη.
Σήμερα οι (μόνιμοι) παραγωγοί του ξεπερνούν τους 60. Το καθημερινό του ζωντανό πρόγραμμα αποτελείται από 35 και πλέον εκπομπές. Φέτος, για πρώτη φορά, το ραδιόφωνο συνδέεται ουσιαστικά με το Τμήμα και 70 επιπλέον φοιτητές (τριτοετείς) θα συμμετέχουν στην παραγωγή καθημερινού ενημερωτικού μαγκαζίνο, στο πλαίσιο του εργαστηρίου τους. Συνολικά, επομένως μιλάμε για μια οικογένεια που αποτελείται από 100 μέλη και πάνω…
Στο σύνολο του ζωντανού προγράμματος, το λιγότερο 2 ώρες την ημέρα, είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση. Στο κομμάτι της ενημέρωσης εκτός από τον αέρα του Spam Radio συντελεί και ο άρρηκτα συνδεδεμένος διαδικτυακός τόπος του ραδιοφώνου, το www.spamradio.gr. Εκεί προβάλλονται εκτός από το περιεχόμενο των εκπομπών που έπονται ή έχουν προηγηθεί και σημαντικά νέα για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα κοκ. Παράλληλα, το site μέσω του live chat που διαθέτει δίνει τη δυνατότητα στους ακροατές να σχολιάσουν δημοσίως και να συζητήσουν με τους παραγωγούς
Το ψυχαγωγικό κομμάτι του σταθμού καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του. Πρόσφατοι καλεσμένοι σε διάφορες εκπομπές είναι Γιάννης Σμαραγδής, Χρήστος Συριώτης, Χάρης Ρώμας, Σπύρος Γραμμένος, Μάρθα Φριντζήλα, Baby Guru.
Πρόσφατα νέαΣτις 9 Νοεμβρίου το Spam Radio γιόρτασε τη νέα σεζόν περνώντας μια ολόκληρη μέρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δίνοντας το λόγο σε καθηγητές και φοιτητές, σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε ζωντανή μετάδοση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκπομπή του προγράμματος από τον προαύλιο χώρο του Παντείου κατά τη διάρκεια της οποίας παραγωγοί συνομίλησαν με τους περαστικούς φοιτητές και καλεσμένους όπως η Μαριέττα Φαφούτη.

της Σοφίας Λουκίδου
Keywords
Τυχαία Θέματα