Δεν θα χάσουν το εξάμηνο οι υπο μετεγγραφή φοιτητές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM αναφέρθηκε σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει φόβος οι ωφελούμενοι φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο ενώ αρνήθηκε τα περι ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων

Για το αν υπάρχει
κίνδυνος να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές που έχουν αιτηθεί μετεγγραφής ο κ.Λοβέρδος απάντησε
«Όχι, γιατί τα πανεπιστήμια που έχουν λίγες μετεγγραφές, κλήθηκαν από εμάς να τις διεκπεραιώσουν αμέσως και δεύτερον, αυτοί οι οποίοι πάνε για πανεπιστήμια, όπως στους Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους του Πολυτεχνείου που είναι πάρα πολλοί και θα δω αύριο και τους κοσμήτορες του Μετσοβίου που έχουν τεράστιο πρόβλημα, εκεί θα γίνει όπως γινόταν πέρσι κ. Χιώτη, καταλαβαίνω, θα πάνε το Γενάρη – Φλεβάρη. Δηλαδή δεν θα χάσουν το εξάμηνο. Άμα θέλει κάποιος να μη δώσει εξετάσεις καλώς. Δικό του θέμα».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί το Υπουργείο ότι με την λειτουργία των τμημάτων διοίκησης τουρισμού φτιάχνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο:
«Όχι, όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Θυμάστε ότι καλώς ή κακώς είμαι από τους υποστηριχτές του δημοσίου πανεπιστημίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο ήδη δουλεύει στα μεταπτυχιακά, πολλά μεταπτυχιακά γίνονται έτσι και τώρα το περνάμε στα προπτυχιακά. Θα είχε προβλήματα εάν απευθυνόταν στους Έλληνες. Αυτό θα είχε προβλήματα, αλλά δεν απευθύνεται σε Έλληνες. Και επειδή δεν απευθύνεται σε Έλληνες δεν μπορεί να απευθύνεται και σε άλλους Ευρωπαίους, γιατί θα υπήρχε δυσμενής διάκριση σε βάρος των Ελλήνων. Να σας δώσω μια εικόνα από την επόμενη συνάντησή μου χθες με το Πολυτεχνείο που είναι στα Χανιά, σε ένα τμήμα που έχει, νομίζω μεταπτυχιακό για αλλοδαπούς, δεν είμαι βέβαιος εάν είναι προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό, για 20 θέσεις είχε 90 αιτήσεις. Από ποιους κυρίως; Από Αφρικάνους. Αλήθεια σας λέω. Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ και θα πληρώσουν και έχουμε 90 υποψηφιότητες για 20 θέσεις. Η συνάντηση αυτή που σας λέω έγινε χθες. Υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον. Η ζήτηση για τα δυο αυτά τμήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω τη δυνατότητα που θα έχουν να πάνε φοιτητές. Εγώ υπολογίζω 70 το χρόνο περίπου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντιστοίχως θα έχει την έδρα του σε αυτό το επίπεδο των σπουδών στη Ρόδο και περιμένουμε τώρα μια συνάντηση στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα διαδικαστική και μετά μια τελική με τα δυο πανεπιστήμια αυτά το υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Παιδείας, για να κάνει ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις σχετικές εξαγγελίες 25 Νοεμβρίου. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Ενώ συζητάμε αυτά, ενώ το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει στείλει σήμερα στο Υπουργείο ένα θερινό τμήμα τριών εβδομάδων, πάλι με δίδακτρα, πάλι για αλλοδαπούς για την ελληνική ιστορία, αυτό είναι το αντικείμενο και έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον, εμείς το υπογράφουμε αυτό αύριο, ενώ γίνονται αυτά, ταυτοχρόνως υπάρχει μια μικρή μειοψηφία, η οποία σου λέει δεν θα μπούνε γιατί δεν θα λειτουργήσει. Είναι φραγμός. Παλεύουμε να αυξήσουμε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Η παιδεία μπορεί να προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες σε αυτό τον τομέα.».
Keywords
Αναζητήσεις
χάνουν το εξάμηνο μετεγγραφές με οικονομικά
Τυχαία Θέματα