Πρέπει να συνεδριάζει η Σύγκλητος με την παρουσία των φοιτητών; Διαβάστε την άποψη του Υπουργού Παιδείας.

Με αφορμή τη σημερινή ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την άποψή του στο BHMAFM για το θέμα της παρουσίας των φοιτητών σε τέτοιες συνεδριάσεις.«Ο κ. Φορτσάκης λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους. Βεβαίως το δέχεται και το δέχεται χίλιες φορές. Λέει ο άνθρωπος και μου το είπε στη συνάντηση που είχαμε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, προχθές, ότι εάν έρθουν συντεταγμένα και ζητήσουν
παρουσία και το λόγο, 100% τον έχουν. Δεν μπορώ να δεχτώ, λέει ο άνθρωπος, ότι ανοίγω την πόρτα και μπουκάρω και διαλύω. Και σε αυτό πρέπει να του δώσουμε απόλυτο δίκιο. Εγώ μάλιστα έχω σκεφτεί κύριοι να συζητούσαμε στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, αν θέλετε και μια μορφή περισσότερης συμμετοχής. Θετικό θα ήταν. Αλλά από αυτό μέχρι ανοίγω την πόρτα και μπαίνω και κάνω ό,τι θέλω και ξαναμπαίνω και ξαναμπαίνω και δεν σε αφήνω να λειτουργήσεις, δεν σου επιτρέπω το πνεύμα διοίκησης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας να το έχεις σε λειτουργία, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Δεν μπορούμε να την δεχτούμε αυτή την απόσταση.
Με βρίσκετε στην Κρήτη. Κατακτήσαμε χθες με μια σύσκεψη του δημάρχου Ρεθύμνου του περιφερειάρχη του κ. Αρναουτάκη όλες τις ηγεσίες του πανεπιστημίου της Κρήτης τη λειτουργία τμημάτων ένα ελληνικού για φοιτητές διοίκησης τουρισμού και ένα ξενόγλωσσου που προσφέρεται μόνο σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με δίδακτρα και η διδασκαλία θα γίνεται στα αγγλικά. Μας μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες. Μέχρι και το κτίριο έχουμε βρει. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη απόφαση, ενώ έχουμε αυτά από την μια πλευρά, ενώ έχουμε την Αθήνα που πρέπει να είναι ένας τουριστικός προορισμός παγκόσμιος όπως είναι, έχουμε και από την άλλη πλευρά μια κακή νοοτροπία, μια παρεξήγηση, που κρατάει 10ετίες και με την οποία πρέπει να τελειώνουμε. Ούτε αυταρχικά μιλάει κανένας, με πληθυντικό μιλάμε. Και με παρακλήσεις και με εκκλήσεις. Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε κάπου και σας υπάρχει και μια μειοψηφία που σκέφτεται ανάποδα. Έτσι συμβαίνει στις δημοκρατίες. Πρέπει η πλειοψηφία να συμφωνήσει και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, αλλά και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που είναι αυτοδιοίκητα, βλέπε πανεπιστήμιο Αθηνών, ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την παρεξήγηση. Τώρα δίνεται η μάχη και πρέπει να στηριχθεί για να τελειώσει τώρα. Η δική μου γνώμη είναι ότι η καταλληλότερη ευκαιρία από αυτή δεν θα υπάρξει.»
Keywords
Τυχαία Θέματα