Facebook : Ο χρόνος το άλλαξε και μας έφερε το Timeline!

Όλοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει για την περιβόητη ιστορία του Facebook, η οποία είχε τόσο ενδιαφέρον που έγινε και ταινία. Σίγουρα, λοιπόν, θα ξέρετε ότι ο Μark Zuckerberg δημιούργησε το Facebook για να επικοινωνούν οι φοιτητές του Harvard μεταξύ τους (στην αρχή είχε τον τίτλο thefacebook). Αυτό άρχισε να διαδίδεται
με ταχύτατους ρυθμούς, υιοθετήθηκε και από άλλα μεγάλα πανεπιστήμια και το 2006 έγινε αυτό που λέμε...το μεγάλο μπαμ! Η ιστοσελίδα άνοιξε για όλο το κοινό με τον απλό όρο να είσαι πάνω από 13 χρονών.
Κατά καιρούς το Facebook άλλαξε πάρα πολλές φορές την εμφάνιση του και πολλές από τις λειτουργίες του. Τις περισσότερες φορές οι χρήστες δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών αυξανόταν διαρκώς και με γεωμετρική πρόοδο ώσπου έφτασε σήμερα να μετρά πάνω από 1.000.000.000, κάνοντάς το την καλύτερη ιστοσελίδα μετά την Google.
Πώς φτάσαμε μέχρι το Timeline;
Το Timeline είναι πια γεγονός και όλοι οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να το έχουν ακόμα και αν συμπαθούσαν περισσότερο την προηγούμενη εμφάνιση. Πριν, όμως, γκρινιάξουμε θα ήταν καλύτερο να κάνουμε μια αναδρομή και να θυμηθούμε τις αλλαγές του στον χρόνο:
ΕΤΟΣ 2004-05
ΕΤΟΣ 2006
ΕΤΟΣ 2007-08
ΕΤΟΣ 2009
ΕΤΟΣ 2010
ΕΤΟΣ 2011
Σήμερα
Όπως παρατηρείτε το Facebook στον χρόνο έκανε θεαματικές αλλαγές. Το κυριότερο που έκανε όμως ήταν να βάλει στο παιχνίδι τις εφαρμογές. Οι εφαρμογές/παιχνίδια αποτέλεσαν μια πολύ πετυχημένη και κερδοφόρα απόφαση. Έρευνες που έβγαιναν έδειχναν ότι υπήρχαν πιο πολλοί ψηφιακοί αγρότες από ό,τι πραγματικοί με το Farmville να είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια χρηστών. Κάτι που λειτούργησε επίσης θετικά στις νέες εμφανίσεις ήταν ότι δίνονταν ευκαιρίες να διαφημίσεις τη δουλειά σου και να φτιάξεις ευρύτερες σελίδες για αυτές που προσέλκυαν περισσότερο κόσμο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη πρόοδο του προγραμματισμού οδήγησαν στο να υλοποιούνται περισσότερες και δυσκολότερες ιδέες όπως αυτό που βλέπουμε σήμερα κάθε φορά που ανοίγουμε τα προφίλ μας.
Εξετάζοντας τα θετικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το timeline: Προσφέρει ελευθερία στο design, αφού μπορούμε να έχουμε δυο φωτογραφίες και μάλιστα η μια πολύ μεγάλη. Ευκολότερη πρόσβαση στις παλιότερες δημοσιεύσεις μας, πράγμα που λειτουργεί και αρνητικά. Πολύ καλύτερη οργάνωση των προσωπικών πληροφοριών και των posts μας καθώς στο «Αρχείο Δραστηριοτήτων» μπορούμε εύκολα να διαγράφουμε ή να επιλέγουμε ποιες δημοσιεύσεις θα είναι ορατές και σε ποιους. Δυνατότητα «επισήμανσης» στις αναρτήσεις (αστεράκι) που ο καθένας μπορεί να τονίσει το post που επιθυμεί. Όσον αφορά τα αρνητικά της νέας εμφάνισης: Πιο οργανωμένο «φακέλωμα» των πληροφοριών μας. Το εξώφυλλο είναι πάντα δημόσιο και ορατό από τους πάντες ακόμα και στους μη φίλους. Οποιοσδήποτε φίλος μας μπορεί να έχει πρόσβαση στις παλιότερες αναρτήσεις μας. Είναι υποχρεωτικό για όλους πια.
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια αναφορά στη νέα πολι
Keywords
Τυχαία Θέματα