5+1 πράγματα που θα σου δώσουν οι παρατάξεις αν τις ψηφίσεις

Οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι παιχνίδι. Είναι μια μάχη και εσύ είσαι το πιο σημαντικό πιόνι. Είσαι ο λαός και ο λαός ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις. Απλά, ξέρεις, στην μικροσκοπική και εντελώς αχρείαστη κλίμακα των πανεπιστημιακών παρατάξεων. Ας ρίξουμε μια ματιά στις υπέροχες αποδοχές που έχει η συμμετοχή σου στα κοινά.

Disclaimer: το παρόν κείμενο δε φέρει παραταξιακή σφραγίδα ούτε τάσσεται ονομαστικά κατά κάποιας συγκεκριμένης

παράταξης. Επίσης το παρόν κείμενο δεν είναι σοβαρό ή αντικειμενικό και ο συντάκτης δεν πρόκειται να εκτυπώσει τα hateful σχόλιά σας για να κάνει scrapbook.

ΠΡΕΣΤΙΖ: Πολλά παραδείγματα παιδιών που αναδείχτηκαν μέσα από την συμμετοχή τους σε παρατάξεις. Όπως, για παράδειγμα, εκείνος ο συμφοιτητής μου που έμοιαζε σαν τριάντα χρονών παρθένος που η μάνα του τον έκανε μπάνιο μέχρι τα είκοσι και αν τον έβλεπες βράδυ σε σοκάκι θα έτρεχες ουρλιάζοντας γιατί το ήξερες πως κάτι κακό θα σου έκανε; Πλέον έχει κοινωνική ζωή! Ένας μεγάλος αριθμός από κοπέλες του μιλάει καθημερινά, σε δημόσιους, καλά φωτισμένους χώρους!

ΑΛΚΟΟΛ: Δωρεάν αλκοόλ και πρώτο τραπέζι πίστα; Μπορεί η ζωή να γίνει καλύτερη από αυτό; Νομίζω πως όχι! Και αν πιεις αρκετά, η συλλογική σου μέθη θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τις κακές, κακές επιλογές που έχεις κάνει στην ζωή σου! Πίνεις με τα κουλ παιδιά πια!

ΛΕΦΤΑ: Υπάρχει μια σφιχτή ιεραρχία στις παρατάξεις. Μια σκάλα την οποία με κόπο και υπομονή πρέπει να την ανεβείς, αν θες να φτάσεις ψηλά. Τη μία μέρα είσαι ψηφοφόρος, την επόμενη γίνεσαι στέλεχος. Και προτού το καταλάβεις, τέσσερις ώρες στα τραπεζάκια σου αγοράζουν τα τσιγάρα της ημέρας! Τι εννοείς τα στελέχη δεν παίρνουν λεφτά; Οκέι, έχω μια μεγάλη κουβέντα να κάνω με τις πηγές μου, προσπαθώ να κάνω αντικειμενική δημοσιογραφία εδώ πέρα!

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Και δε μιλάω για εκδρομές στο Μπάνσκο. Σ’ αυτές μπορούν να πάνε τυπικά όλοι. Μιλάω για τις νοσταλγικές εκδρομές των εκλογών. Είσαι πέμπτο έτος. Δε μένεις πια στην πόλη σπουδών σου. Μα πρέπει να κάνεις το καθήκον σου. Μην ανησυχείς, δε θα χρειαστεί να πληρώσεις το λεωφορείο σου! Θα δεις ξανά τους φίλους σου, θα γυρίσεις στα παλιά σου στέκια, θα ψηφίσεις, θα θυμηθείς ξανά τα υπέροχα φοιτητικά σου χρόνια. [Σε μερικές περιπτώσεις, αυτή η επιλογή υπάρχει και για γενικές συνελεύσεις.]

ΣΕΞ: Οκέι, προφανώς δε λέω πως άτομα από παρατάξεις ανταλλάσουν σεξ για ψήφους. Αυτά είναι κακοπροαίρετες φήμες τις οποίες δεν μπορώ να διαψεύσω, ούτε να επιβεβαιώσω. Αλλά άκουσα πως ανταλλάσουν σεξ για ψήφους, για μερικούς είναι ο μόνος τρόπος να χάσετε την παρθενιά σας, οπότε ψάξτε το. Δεν το ακούσατε από εμένα.

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ: Μακράν το αγαπημένο μου. Σαν επίσημος ψηφοφόρος, μόνο με €12.99, μπορείς να αποκτήσεις το εκλογικό μας μπλουζάκι, στο σέξι χρώμα της παράταξης, με αγωνιστικά σλόγκαν όπως ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ. Ναι, μολόν με όμικρον.

Ted fb.com/theodiakos
@theodiakos
theowalton [at] yahoo.com
bigwhitehole2.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα