Έχουμε τις παρατάξεις μου μας αξίζουν

Οι φοιτητικές εκλογές παραδοσιακά ήταν ό,τι ο πρόσφατος αγώνας ΠΑΟ-ΠΑΟΚ με μετακίνηση οπαδών: ευκαιρία για τζέρτζελο, σαματά, και πανηγύρια για τα γαλάζια (και παλιότερα πράσινα) «καμάρια» που μετά από μερικά χρόνια θα μας κυβερνούν από όλες τις καίριες θέσεις του φοβερού και τρομερού κράτους μας.

Αναφέρομαι κυρίως στη ΔΑΠ γιατί οι υπόλοιπες παρατάξεις κινούνται υποτονικά, αλλά και γιατί είναι ένα μοναδικό δείγμα του «απολιτίκ» δόγματος που έχει επικρατήσει
τα τελευταία χρόνια γύρω μας.

Σαφώς και τα «αντίπαλα δέη» συνέβαλλαν σε πολλές περιπτώσεις με υπερβολικές και ακραίες αντιδράσεις (χτισίματα γραφείων, τραμπουκισμοί και λοιπά) στη διαμόρφωση της άποψης «μακριά από μένα».

Αλλά για μισό λεπτό: Αναλογιστείτε λίγο τις αλλαγές που έχουν προσπαθήσει να επιφέρουν στη Δημόσια Παιδεία και Εκπαίδευση, και μετά ας μιλήσουμε για το αν οι αντιδράσεις ήταν πρέπουσες, δυναμικές ή όχι.

Κακά τα ψέμματα, το δυνατό όργανο των Πανεπιστημιακών τμημάτων είναι οι Γενικές Συνελεύσεις. Εκεί μπορεί ο καθένας να μιλήσει και να σφυγμομετρήσει το παλμό των συμφοιτητών του. Οι ΓΣ συμφέρουν να μην γίνονται, γιατί εκεί μέσα σπάνια η παπαρολογία περνάει. Στις περισσότερες περιπτώσεις γιουχάρεται κιόλας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητών από την άλλη, αφού για αυτά και μόνο ψηφίζουμε αύριο, είναι επιφορτισμένα με κυρίως τυπικά θέματα, καθώς για οτιδήποτε ουσιαστικό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πάρουν εξουσιοδότηση από τις ΓΣ.

Θυμίζω το παράδειγμα των καταλήψεων του 2006,2011 και 2013, όπου ήταν οι ΓΣ που έπαιρναν αποφάσεις (τουλάχιστον στο τμήμα μου) και όχι μειοψηφίες.

Μην τρελαθείτε δηλαδή αν δείτε αύριο όλη την Ελλάδα, φοιτητικά «γαλάζια». Είναι τελείως εικονικό αποτέλεσμα.

Αλλά μιας και έπιασα τις μειοψηφίες, αντί επιλόγου, θα θέσω ένα προβληματισμό.

Πώς μπορούν το 80% των φοιτητών που δεν ψηφίζει, να κατηγορεί ως «μειοψηφικούς» το 20% που ασχολείται με αυτά τα πράγματα?

Και από αυτό το 20% δεν ντρέπεται η «πρώτη δύναμη» να λέει ότι εκπροσωπεί πανελλαδικά την πλειοψηφία των φοιτητών?

Ο μόνος λόγος που βγαίνουν αυτοί που σας δυσαρεστούν, είναι ότι απαξιείτε να πάτε να τους καταψηφίσετε και να

(Και) για αυτό, έχουμε τις παρατάξεις μου μας αξίζουν.

Μιχάλης Μαρκόνης fb.com/michaelmpoe
mail: michalismark13 [@] hotmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα