8 τύποι ψηφοφόρων στις φοιτητικές εκλογές

Ξεκινάς για την σχολή και όταν φτάνεις στον κεντρικό διάδρομο σαστίζεις. Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι. Κοιτάς τριγύρω και βλέπεις πολύχρωμα χαρτιά, μα δεν είναι πολύχρωμα..είναι ή μπλε ή πράσινα ή κόκκινα! Ήρθε η ώρα για την αγαπημένη μου ακαδημαϊκή εποχή : #foititikes_ekloges_2014

Υπάρχουν ψηφοφόροι και ψηφοφόροι αλλά λίγο πολύ όλοι ανήκουμε σε έναν από τους παρακάτω:

Η καλή νοικοκυρά

Θα έρθει να ασκήσει τα πολιτικά της δικαιώματα όπως και να έχει. Κουνιστή, λυγιστή, με το τσαντικό στον ώμο, θα μπει, θα ψηφίσει, θα βγει

και ποτέ κανένας δεν θα μάθει τι. Μπορεί να ταυτιστεί και το αρσενικό γένος αλλά χωρίς τσαντικό. Από τη μία καλά κάνει και συμμετέχει αλλά από την άλλη όλοι ξέρουμε σε ποια παράταξη θα πάει η ψήφος ακόμα και υποστηρίζει την αλλαγή και τη μη-κομματικότητα στα πανεπιστήμια.

Σε έχω δει ,κάπου, κάπου σε ξέρω.

Γνωστή φάτσα, σου θυμίζει την άγνοια και τον ενθουσιασμό της αρχής. Και καλά κάνει, αφού τότε μόνο εθεάθη στη σχολή. Μετά, αντάλλαξε αριθμούς με παρατάξεις και η παρουσία στη σχολή ήταν περιττή αφού έχει πάντα την καλύτερη ενημέρωση (για club, μπουζούκια και χοροεσπερίδες, βασικά). Έτσι, μην έχοντας ιδέα τι τρέχει στη σχολή και επειδή θέλει να πάει Κιάμο δωρεάν θα έρθει με το ψηφοδέλτιο στο πέτο και δαγκωτό στην –όποια παράταξη τον έχει αναλάβει-.

Κλαρινογαμπρούλης ☺

Ο αγαπημένος μου. Ήταν σε παράταξη ή έχει τόσο στενή σχέση που μόνο τα χαρτιά του λείπουν. Προφανώς και θα έρθει με ζελεδομένο, swag μαλλί, γυαλιά ηλίου μάσκα, χαμόγελο 5 αστέρων, αμάνικο (γιατί ακόμα μια ψύχρα την έχει και δεν έχει δύο μήνες στο γυμναστήριο) καφέ στο χέρι και θα τον ακούσει όλο το κτήριο φωνάζοντας επιδεικτικά χυδαίες φράσεις (βλέπετε, δεν επεκτείνομαι). Βγαίνει και σε γυναικείο με τα ανάλογα αξεσουάρ.

Who let the dogs out *woof*?

Παραταξάκιδες. Δεν θα πω πολλά. Εκείνη η ημέρα για αυτούς είναι η ημέρα της κρίσης. Τότε κρίνεται η μεγάλη λίστα με ψηφοφόρους για τους οποίους έχουν σκιστεί δύο βδομάδες πριν. Άλλοι διαγράφονται, άλλοι παραμένουν στη λίστα. Και έτσι, σε μία μέρα, από την Paris Hilton στο «My new BFF» σου φέρονται σαν τη Σωσώ από τα «Εγκλήματα». Αν βγουν, η επόμενη κίνηση τους είναι να καταστρέψουν τη σχολή πανηγυρίζοντας.

Κατίνα-Σαλαμάκι

Είναι οι τύποι που απλά έρχονται για να ψηφίσουν γράφοντας διάφορα στιχάκια που τελειώνουν στο γνωστό ΜΓΔ στο λευκό ψηφοδέλτιο. Οι προχωρημένοι κάνουν το παλιό καλό κόλπο με το σαλαμάκι στο φάκελο. Το φαινόμενο αυτό είναι στη δύση του λόγω κρίσης. Τα στιχάκια παραμένουν.

Εν λευκώ

Απλό, όσοι αποστατούν και δεν ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι φοιτητές φαντάσματα που δεν τους πολύ-νοιάζει κιόλας μέχρι και αυτούς που απλά θα κάτσουν μια μέρα να πάνε για καφέ ή να κοιμηθούν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code σε αυτή την κατηγορία.

Μπαλούρδος *ταρα ταν ταν ταανν*

Πολιτικά φανατισμένοι φοιτητές. Είναι ψηφοφόροι είτε της επικρατούσας παράταξης είτε της παράταξης τη «αντιπολίτευσης». Στη πρώτη περίπτωση σκοπός της ζωής τους είναι το σαμποτάζ των υπολοίπων και η ψηφοθηρία ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι η εκτόξευση λεκτικών βέλων στην επικρατούσα παράταξη. Ας μην μιλήσουμε για την κατάληξή τους.

The sad minority.

Αν και η πιο συνειδητοποιημένη κατηγορία δυστυχώς είναι και η μικρότερη. Είναι η ομάδα των φοιτητών που θα πάρει σοβαρά τις εκλογές αλλά μόνο σε ότι αφορά τη σχολή. Θα ζυγίσει καλά τις επιλογές της και από εκεί θα πράξει κατάλληλα. Ο αριθμός των μελών αυτής της ομάδας δυστυχώς στο μέλλον δεν αυξάνεται.

Αναστασία Νικηταρά fb.com/AnastasiaNikitara94
mail: [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα