5 ποτά από την μικρή και την μεγάλη οθόνη που άφησαν εποχή

Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας γι’αυτό και είναι βασικό τμήμα της ποπ κουλτούρας. Ακολουθούν τα ποτά που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Απολαύστε υπεύθυνα.

1.Mad Men/Old Fashioned

Καμία στιγμή της ημέρας δεν είναι ακατάλληλη για ένα πότο. Αυτό είναι το πρώτο που μαθαίνει κανείς βλέποντας Mad Men. Οτιδήποτε συμβαίνει πρέπει να συνοδευτεί από
ένα ποτήρι ουίσκι. Χαρά, λύπη, απογοήτευση, ενθουσιασμός, οργή- όλα χρειάζονται το ποτό τους. Don Draper και Old Fashioned είναι δύο έννοιες ταυτόσημες.Το βασισμένο σε bourbon cocktail θεωρείται ως ένα από τα πλέον ανδρικά ποτά και δεν είναι τυχαίο ότι συνδέθηκε με την ίσως πιο επιδραστική ανδρική φιγούρα των τηλεοπτικών πλατω.
Συνταγή 60ml Bourbon 3ml Angostura Bitters 1 κύβος ζάχαρη
2. James Bond/Vodka Martini
‘’Shaken, not stirred’’. Μία από τις πιο κλασσικές ατάκες του παγκόσμιου κινηματογράφου που πρωτοεμφανίστηκε στο βιβλίο του Ian Fleming ‘’Diamonds are forever’’ενώ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ταινία ‘’Goldfinger’’ με τον ρόλο του βρετανού πράκτορα να υποδύεται ο Sean Connery. Έκτοτε το Martini καθιερώθηκε ως το ποτό του Bond και σε κάθε ταινία θα πιεί μερικά πριν σώσει για άλλη μια φορά την ανθρωπότητα.
Συνταγή 50ml Vodka 15ml Vermouth
3.The big Lebowski/White Russian
Σε μία από τις πιο ιδιόρρυθμες κωμωδίες των τελευταίων ετών οι αδελφοί Cohen δίνουν την ευκαιρία στον Jeff Bridges να υποδηθεί έναν από τους κορυφαίους ρόλους της καριέρας του. Κατά την διάρκεια μιας απίθανης πλοκής ξεχωρίζει η λατρεία του ‘’The Dude’’ Jeff Lebowski για το White Russian το οποίο και καταναλώνει συνολικά 9 φορές στην ταινία.
Συνταγή 30ml Vodka 30ml Kahlua 50ml κρέμα γάλακτος
4. Lost in Translation/Suntory Whisky
‘’For relaxing times, make it Suntory time’’ επαναλαμβάνει ο Bob Harris (Bill Murray) στη διαφημιστική καμπάνια για το ουίσκι Suntory. Και πώς να μην χαλαρώσεις όταν έχεις για συντροφιά ένα ποτήρι καλό Whisky και την απαράμιλλη ομορφιά της Scarlett Johansson.

5. Sex and the City/Cosmopolitan
Η σειρά που διχάζει τα δύο φύλα. Οι άντρες αφενός την μισούν, οι γυναίκες αφετέρου την λατρεύουν. Η σειρά που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες περνούν και μόνες τους καλά. Ε, όχι εντελώς μόνες τους. Το Cosmopolitan αποτελεί προέκταση του χεριού τους. Πρόκειται για καθαρά γυναικείο ποτό. Γι’αυτό αγοράκια μην σας δω με κανένα ροζουλί ποτό στο χέρι!
Συνταγή 60ml Vodka 25ml triple sec 25ml χυμό cranberry 10ml στυμμένο χυμό lime Αντώνης Μανδήλας fb.com/antonis.mandilas.9
twitter.com/AntonisMandilas
mail: antonismandi [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα