Πιο κοντά σε πρόωρες εκλογές…

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Τις τελευταίες ημέρες ένα πράγμα απασχολεί τον πρωθυπουργό : Η εμφυλιοπολεμικη κατάσταση που επικρατεί σε πολιτική και κοινωνία, ενώ, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του «S», είναι πολύ προβληματισμένος, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και την Χρυσή Αυγη.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται η στήλη, στο Μαξίμου κάνουν σοβαρές σκέψεις για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι μόνο η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική ομαλότητα,

σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη. Έτσι λοιπόν εξηγείται η τοποθέτηση του στενού πρωθυπουργικού συμβούλου, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, σχετικά με την θεωρία των δύο άκρων, θέτοντας τη Χρυσή Αυγή στο ίδιο μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παίζει πολύ δυνατά και συνδέεται και με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι τελικές αποφάσεις για το εάν θα στηθούν ή όχι κάλπες θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Ο Σαμαράς δεν έχει καταλήξει εάν θα πάρει το ρίσκο, ξέρει όμως ότι διαλύεται το πολιτικό σύστημα και ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι.

Από τη στήλη «Danger – Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα