5 Λόγοι για να σπουδάσεις «μακριά» από την πόλη σου

Μιας και είχαμε γράψει ένα άρθρο για να παροτρύνουμε τους μελλοντικούς φοιτητές να σπουδάσουν στην πόλη τους (εφόσον δεν μπορούσαν να σπουδάσουν οικονομικά εκτός ή πέρασαν στη σχολή που ήθελαν και αυτή υπήρχε στη γενέτειρα τους), ήρθε λοιπόν η ώρα να επισημάνουμε αντίστοιχα τα θετικά που θα βιώσουν εκείνοι που θα σπουδάσουν σε μία άλλη πόλη.
Ναι δεν θα σας το κρύψω τα θετικά είναι πολλά και για να μην περιαυτολογούμε ξεκινάω να τα απαριθμήζω: Επιτέλους έχεις το δικό σου σπίτι, με τη διακόσμηση που ήθελες εσύ, την ηρεμία που ήθελες τόσα χρόνια από τους γονείς σου και δεν την είχες αλλά και
την άνεση να ξυπνάς ό,τι ώρα θέλεις , να μην σου μιλάει κανείς , να τρως ό,τι θέλεις όπως το θέλεις και αν το θέλεις. Γενικότερα η μοναξιά ορισμένες φορές είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Μουσική, τηλεόραση και γενικότερα η φασαρία βρίσκονται στη διάθεση σου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις χωρίς να πάρεις την άδεια κανενός και χωρίς να ενοχλήσεις. Καθαρίζεις το σπίτι με τον δικό σου τρόπο και σύμφωνα με τη δική σου συχνότητα, δεν έχεις κανέναν να σου τονίζει πως πρέπει να το κάνεις και πότε πρέπει. Η πίεση των μαθημάτων. Πλέον δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σου λέει να πας στα μαθήματα , να σε ξυπνάει από τα χαράματα και αν δεν πας τελικά να ακούς τα «δέκα λεπτά κήρυγμα». Ναι λοιπόν αν θέλεις πηγαίνεις στα μαθήματα αν θέλεις και όχι. Κανείς δεν μπορεί να σε ελέγξει και να σε πιέσει. Καλύτερο βέβαια από ένα πρωινό ξύπνημα είναι να πας για ένα καφέ με τους φίλους σου πιο μετά, οι σημειώσεις βρίσκονται. Είσαι σαν σε σχολική εκδρομή. Φεύγεις όποτε θέλεις από το σπίτι δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, γυρνάς το πρωί και δεν έχεις τους γονείς σου να σου λένε «που ήσουν τώρα ήρθες;» ενώ σε βλέπουν εκείνη τη στιγμή να μπαίνεις στο σπίτι σου. Επίσης μπορείς να μην γυρίσεις καν. Ούτε μηνύματα και ιστορίες χρειάζονται ούτε τίποτα, απλά έτσι έκατσε η κατάσταση. Α! Αν είσαι από τους «extreme» φοιτητές που πίνουν , το θετικό είναι πως ποτέ κανείς δεν θα σε δει μεθυσμένο γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι σου. Φέρνεις όποιους θέλεις στο σπίτι σου και όποτε θέλεις. Φίλους που σίγουρα θα σε επισκεφθούν από μακριά, συμφοιτητές σου αλλά και σχέση. Στο τρίτο είναι πολύ σημαντικό , για ευνόητους λόγους, να υπάρχει ένα σπίτι χωρίς γονείς και διάφορους τριγύρω. Κοιμάστε σαν σε κατασκήνωση και δεν χρειάζεται να αγχωθείς για το πότε θα φύγουν οι γονείς σου ή τα αδέρφια σου για να τους καλέσεις έστω για ταινία ή για να κοιμηθούν σε εσένα. Για εμένα το σημαντικότερο, η ωριμότητα. Ήδη από τα δύο πρώτα έτη που σπουδάζω μακριά από το σπίτι μου μπορώ να καταλάβω τη διαφορά που έχω όσον αφορά τα θέματα του σπιτιού αλλά και την υπευθυνότητα που περνάει από τους γονείς σου σε εσένα. Εσύ πρέπει να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, εσύ πρέπει να πληρώσεις του λογαριασμούς, να διαχειρίζεσαι τα χρήματα σου κάθε εβδομάδα, εσύ να κρατήσεις ασφαλές και σε καλή κατάσταση ένα σπίτι. Αποκτάς την ανεξαρτησία που ήθελες και είσαι πλέον μαθημένος να κάνεις πράγματα που σίγουρα δεν πίστευες ότι θα τα έκανες στα 18 σου.Εν ολίγοις η φοιτητική ζωή είναι σαν μία εφταήμερη εκδρομή που απλά διαρκεί τέσσερα χρόνια. Νέα μέρη, νέοι άνθρωποι, νέες καταστάσεις είναι έτοιμες να τις γνωρίσεις. Τι έχεις να κάνεις λοιπόν; Απλά να περιμένεις μέχρι την έναρξη της σχολής σου και να είσαι έτοιμος για μία εκδρομή που αυτή τη φορά δεν θα έχει ούτε καθηγητές ούτε ημερομηνία λήξης.
Πυθαγόρας Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης pithagoreiotheorima.blogspot.gr
fb.com/pages/Πυθαγόρειο-Θεώρημα/180810478744593
pithagoras_1993 [at] windowslive.com
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα