Απορίες Εξεταστικής

Καθώς διανύεις περίοδο εξεταστικής και πρέπει όπως όλοι έτσι και συ να κάτσεις και να το πάρεις απόφαση ότι πρέπει να διαβάσεις και να περάσεις όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα μπορείς, εγώ θα σου θέσω ένα άλλο ερώτημα.

Πως γίνεται όταν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις να μπορείς να τα βάλεις όλα σε μια σειρά να τα οργανώσεις και να τα διεκπεραιώσεις και όταν έχεις λίγα ή ένα να βαριέσαι να το κάνεις και στο τέλος να μην το πραγματοποιείς ποτέ; (βλέπε διάβασμα σε φάση εξεταστικής)

Δεν ξέρω… Ισχύει όμως και το αντίθετο να έχεις αρκετά πράγματα να φέρεις εις πέρας και τελικά να μην

κάνεις απολύτως τίποτε επειδή δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα σου έχει συμβεί, να ξυπνήσεις να είναι μουντός ο καιρός, η διάθεση σου να είναι ακόμα χειρότερη και η όρεξη σου μηδενική. Είναι αυτό το συναίσθημα με το οποίο ξυπνάς έχοντας στο νου σου ότι είναι Δευτέρα και έχεις τόσα πολλά πράγματα να κάνεις και τελικά δεν κάνεις τίποτα. Μ’ αρέσει που λες κιόλας: «θα ξυπνήσω νωρίς, δε θα πάω σχολή, θα φτιάξω έναν καφέ θα διαβάσω» και τελικά δεν ξυπνάς νωρίς, πας σχολή ενώ δεν έχεις μάθημα, πας για καφέ, δε διαβάζεις γιατί στα μισά της διαδρομής λες δε βαριέσαι και αύριο μέρα είναι και καταλήγεις να είσαι σπίτι σου εσύ και η απραγία σου και να χαζεύετε στο διαδίκτυο και να μιλάτε στο τηλέφωνο. Αυτή η βαρεμάρα, η ηλίθια βαρεμάρα που σε βαράει κατακέφαλα και είναι λες και σε κρατάει μαγκωμένο στην καρέκλα μπροστά από τη οθόνη με 2, 3 φλιτζάνια μισογεμάτα καφέ. Η ίδια βαρεμάρα είναι αυτή που σε ωθεί να κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να κοιτάξεις το ταβάνι μέχρι να καθαρίσεις το σπίτι και να ξεσκονίσεις την βιβλιοθήκη εκτός όμως από το να διαβάσεις. Και σε ξαναρωτώ τι είναι καλύτερο να έχεις πολλά πράγματα να κάνεις σε μικρό χρονικό διάστημα ή λίγα σε μεγάλο;

Της Άρια Μεσοροπιάν

Keywords
Τυχαία Θέματα