Τι γίνεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μετά τις αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά»

Ο Σεπτέμβριος ήρθε, οι φοιτητές γυρίζουν στις φοιτητούπολη τους, κάποιοι είναι αγχωμένοι που δίνουν μαθήματα και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν μαθήματα αλλά έχουν κι αυτοί αγωνία. Μια τέτοια μερίδα φοιτητών είναι και οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – πρώην ΤΕΙ Πάτρας – σε αυτούς τους φοιτητές είμαι και εγώ. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή για να εξηγήσω αυτή την αγωνία που μας διακατέχει.
Όλα κυλούσαν ήρεμα στο ΤΕΙ της Πάτρας, ώσπου μια μέρα προς το τέλος
του Γενάρη ανακοινώνεται ξαφνικά ότι στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας κλείνουν κάποια τμήματα και τα υπόλοιπα τα μεταφέρει άμεσα στο Μεσολόγγι! Σοκ! Το ίδιο σοκ που έπαθαν τα παιδία σε άλλες πόλης, όταν έμαθαν στη μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς ότι πρέπει να μετακομίσουν σε μια άλλη πόλη και με άλλο τίτλο σπουδών από αυτό που είχαν επιλέξει όταν έκαναν το μηχανογραφικό τους. Ήταν το περιβόητο σχέδιο Αθηνά μου μας χτυπούσε την πόρτα.
Το τι ακολούθησε πάνω κάτω είναι γνωστό σε όλους, καταλήψεις διαρκείας, πορείες κτλ. Όταν τελείωσαν όλα αυτά και τροποποιήθηκε εν μέρει το σχέδιο Αθηνά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο, λίγο πριν το Πάσχα για μας. Το οποίο συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο και τώρα τον Σεπτέμβρη! Τα μαθήματα μας αυτά θα τα εξεταστούμε τον Ιανουάριο. Τα πράγματα όμως είναι λίγο πιο περίπλοκα. Με την τροποποίηση του σχεδίου όλα τα τμήματα συγχωνεύονται σε ένα με κατευθύνσεις στο 3ο έτος, που σημαίνει αλλαγή προγράμματος σπουδών (σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί). Προσθήκη και αφαίρεση μαθημάτων (μπορεί και περασμένων). Με αυτό όμως το σχέδιο όλες μας οι γραμματείες γίνονται μία και χάνων πάνω από οι μισοί διοικητικοί υπάλληλοι την δουλειά τους.
Όπως μπορείτε να καταλάβετε η κατάσταση τώρα δεν είναι και η καλύτερη, οι φοιτητές δεν έρχονται, κατά μεγάλο ποσοστό, στη σχολή γιατί το θεωρούν χάσιμο χρόνου πλέον. «Αφού θα αλλάξουν τα μαθήματα, ποίος ο λόγος να παρακολουθούμε τώρα;».
Η νέα αυτή ακαδημαϊκή χρονιά θα έχει για μας πολλές εκπλήξεις και πολύ άγχος. «Πήγαινε γρήγορα να προλάβεις στο εργαστήριο θα τελειώσουν οι θέσεις και δε θα το παρακολουθήσεις. Έκανες την αντιστοιχία μαθημάτων παλιού και καινούριου προγράμματος; Δήλωσες κατεύθυνση που θέλεις να πάρεις;»
Άννα Χριστοδουλάκη a.christodoulaki.93 [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα