Βουτυράκου: «Έξυπνος είναι ο άνθρωπος που είναι χρήσιμος για την κοινωνία του»

09:54 17/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στις 6 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε ότι -στις εκλογές της 21ης Μαΐου- υποψήφια στη Δυτική Αττική θα είναι και η (Διαλεκτή) Διάνα Βουτυράκου. Πρωτεύσασα το 2018 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και συνιδρύτρια της «Unique Minds».

Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση

στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική. pic.twitter.com/VVCeAAs7kZ

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) April 6, 2023

Η 27χρονη (και) πρέσβειρα του G(irls)20 της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στο emea.gr.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως ενστερνίζεται τη διδαχή των γονιών της πως «έξυπνος είναι ο άνθρωπος που είναι χρήσιμος για την κοινωνία του». Παραδέχεται πως αμφιταλαντεύτηκε αλλά δέχτηκε την πρόταση να θέσει υποψηφιότητα «γιατί έχουμε χρέος να παλέψουμε για την πολιτική και για το κράτος που μας αξίζει και γιατί πρέπει επιτέλους εμείς οι νέοι να μπορούμε να ελπίζουμε ξανά».

Ένα από τα πρώτα αρνητικά σχόλια που άκουσε, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της, ήταν: «Πού πάει αυτή με το σκουλαρίκι στη μύτη να μπει στη Βουλή;». Τονίζει πως «η σοβαροφάνεια είναι κάτι στο οποίο αντιτίθεμαι» και πως «η ικανότητα ή η αξιοσύνη συνδέονται με τις εμπειρίες και τις πράξεις μας και όχι με τη χρονιά που γεννηθήκαμε».

Επισημαίνει ότι «για να σταματήσει ο συνδυασμός νέα και γυναίκα να αποτελεί τροχοπέδη στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό στίβο απαιτείται μία σειρά μέτρων που αρχίζουν από την εκπαίδευση».

Καλεί τους νέους και τις νέες να πάνε να ψηφίσουν: «Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς πως πρέπει να ζείτε. Και το θέμα εδώ δεν είναι κομματικό, το να διεκδικήσουμε το μέλλον μας, στην Ελλάδα, είναι θέμα δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΟΥ ΣΤΟ GOVNEWS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα