Βοτανικός: Ένα βήμα πιο κοντά στο -πράσινο- όνειρο

13:18 16/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετράει ο χρόνος για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη περιοχή του Βοτανικού, ενός ονείρου για την «πράσινη» οικογένεια πολλών δεκαετιών.

Ένα project που παρά το γεγονός ότι πέρασε από 40 κύματα τα τελευταία χρόνια, και ήρθε αντιμέτωπο με πάρα πολλά εμπόδια, φαίνεται ότι έχει έρθει ώρα να «δέσει» στο «ασφαλές λιμάνι» της Διπλής Ανάπλασης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την πρώτη εβδομάδα του

Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, τόσο από ουσιαστικής όσο και από συμβολικής άποψης. Συγκεκριμένα, στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στη περιοχή, ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας των «πράσινων».

Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν τον «καθαρισμό» του οικοπέδου, πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία μέρα από το χρονοδιάγραμμα.

Από το σημείο… παρέλασε μία σειρά ανθρώπων που σχετίζονται με το μεγάλο αυτό έργο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τις εργασίες και τα επόμενα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Πλέον το project μπαίνει στη τελική φάση υλοποίησής του, αφού το επόμενο βήμα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν «πέσει» οι υπογραφές στη σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου.

Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά που έχει ανακοινωθεί, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι έτοιμο στους επόμενους 36 μήνες. Δηλαδή, αν όλα πάνε με βάση τον σχεδιασμό, οι «πράσινοι» θα έχουν το νέο «σπίτι» τους το καλοκαίρι του 2026 και θα μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό από τη σεζόν 2026-27.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι ενταγμένη στο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», της μεγαλύτερης παρέμβασης στη μεταπολεμική Αθήνα.

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #14

Keywords
Τυχαία Θέματα