Οικονόμου στο emea.gr: «Θα πάμε σε τρίτες κάλπες;» Αναφέρθηκε στην παρουσία των πρώην πρωθυπουργών

15:47 20/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου. Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Πολύς λόγος γίνεται αναφορικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και στις δεύτερες κάλπες δεν υπάρξει αυτοδυναμία από τη ΝΔ, εφόσον φυσικά «κόψει» πρώτη το νήμα.

Το emea.gr, ρώτησε

τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Αν και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρξει αυτοδυναμία για τη ΝΔ, θα πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση ή θα υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη;»

Ο κ. Οικονόμου απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να αποκτήσει σταθερότητα μετά τις εκλογές και να πάει μπροστά, δεν κοιτάμε καμία άλλη περίπτωση. Επομένως, το αποτέλεσμα των εκλογών νομοτελειακά θα καθορίσει και το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα τα επόμενα 4 χρόνια».

Η απάντηση του κ. Οικονόμου αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου, μετά από σχετικό ερώτημα του emea.gr, επιβεβαίωσε τις φήμες για ενεργό συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι πρώην πρωθυπουργοί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να συμβάλουν ενεργά στην προεκλογική μάχη. Για το ποιες θα είναι οι δράσεις τους θα υπάρξει σύντομα αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα