Ο Έλον Μασκ απειλεί με μήνυση την Microsoft

14:39 20/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Έλον Μασκ απείλησε να μηνύσει τη Microsoft, την οποία κατηγορεί για χρήση δεδομένων του Twitter χωρίς άδεια. 

«Εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομα τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα, κάτω από το ενημερωτικό tweet της Titter Daily.

NEWS:

Microsoft drops Twitter from its advertising platform as they refuse to pay Twitter’s API fees. pic.twitter.com/dY6YBIxjo5

— T(w)itter Daily News  (@TitterDaily) April 19, 2023

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Microsoft πως από την Τρίτη 25 Απριλίου, η διαφημιστική της πλατφόρμα δεν θα υποστηρίζει πια το Twitter. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης της Microsoft.

«Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα», δήλωσε η Microsoft.

Σε άλλη ανάρτηση, σε συζήτηση για τα δεδομένα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός σε ιδέες».

«Αλλά το να ξηλώσουμε τη βάση δεδομένων του Twitter, να την απονομισματοποιήσουμε (αφαιρώντας τις διαφημίσεις) και στη συνέχεια να πουλήσουμε τα δεδομένα μας σε άλλους, δεν είναι μια κερδοφόρος λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ.

Τον Φεβρουάριο, το Twitter άρχισε να χρεώνει για τα δεδομένα που συλλέγει από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, με ένα βασικό πακέτο να ξεκινά από 100 δολάρια τον μήνα και να φτάνει μέχρι τις 210.000$ τον μήνα! Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από ερευνητές που είχαν ως αντικείμενο. Η νέα υπηρεσία είναι 400 φορές ακριβότερη και στην πιο ακριβή της έκδοση δίνει μόλις το 20% των προηγούμενων δεδομένων προς μελέτη. Τα δεδομένα αυτά διευκόλυναν έρευνες για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην δημόσια υγεία, την προπαγάνδα από το εξωτερικό, για τον πολιτικό διάλογο, το μπούλινγκ, τα fake news και για πολλές πτυχές της πραγματικής και διαδικτυακής ζωής.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα