Δ. Τσιόδρας: Με τα μη κρατικά πανεπιστήμια αίρεται ένας αναχρονισμός

06:23 11/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε σημαντική τη χτεσινή ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο. Αναφερόμενος στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με 159 ψήφους τόνισε πως σημαίνει στην πράξη ότι αίρεται ένας αναχρονισμός στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Δ. Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom», επεσήμανε ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είχε και πολλά άρθρα για τη

δημόσια εκπαίδευση και τα δημόσια ΑΕΙ. Παράλληλα, επέκρινε τη στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις συνεχείς κυβιστήσεις του κ. Ανδρουλάκη».

Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα Τέμπη;

Μιλώντας για τις ποινικές ευθύνες τόνισε ότι «οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιοδήποτε τομέα δεν μπορείς αυτομάτως να θεωρεί ότι αυτομάτως έχει ποινικές ευθύνες κάποιος υπουργός». Επιπλέον, όπως αναγνώρισε «είναι απαίτηση όχι μόνο των συγγενών. Το οφείλουμε όχι μόνο στη μνήμη των θυμάτων αλλά και σε όλη τη κοινωνία να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί γρήγορα».

Ο Δ. Τσιόδρας δήλωσε ότι είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευθύνες ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. «Η Δικαιοσύνη θα τα ψάξει όλα» πρόσθεσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού λέγοντας ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. «Το οφείλουμε στα παιδιά που χάθηκαν και στην κοινωνία κάποιοι να τιμωρηθούν», συμπλήρωσε.

Keywords
Αναζητήσεις
d-tsiodras-me-ta-mi-kratika-panepistimia-airetai-enas-anachronismos.htm
Τυχαία Θέματα