ΑΑΔΕ: Αποκλειστικά ψηφιακά η ενημέρωση των φορολογούμενων

10:58 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ήδη από τις 3 Μαΐου 2024 αποτελούν παρελθόν τα παραδοσιακά έντυπα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τα οποία κοινοποιούνταν οι φόροι, τα τέλη, τα πρόστιμα και άλλες πράξεις στους φορολογούμενους. Η ΑΑΔΕ έχει πλέον εφαρμόσει την αποκλειστικά ηλεκτρονική επικοινωνία,

αποστέλλοντας μέσω mail τις κοινοποιήσεις φόρου κλπ, θεωρώντας μάλιστα, πως με το πέρας 10 ημερών από την αποστολή της ειδοποίησης ο φορολογούμενος έχει ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις του.

Με σκοπό να καταστεί πιο εύκολη η επικοινωνία φορολογουμένων και φορολογικής διοίκησης και να αποσαφηνίζονται οι προθεσμίες που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους καλούνται όλοι οι έχοντες ΑΦΜ να επικαιροποιήσουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους.

Παράλληλα, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2023, καθώς εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ δηλώνουν 6 στους 10 πολίτες. Την ίδια στιγμή 1,5 εκατ. φορολογούμενοι είχαν δηλώσει εισοδήματα χαμηλότερα από εκείνα που προσδιορίζονται με βάση το τεκμαρτό τους εισόδημα και καλούνται να πληρώσουν επιπρόσθετους φόρους.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 77.353 ΑΦΜ σε έναν χρόνο.

Keywords
Αναζητήσεις
aade-apokleistika-psifiaka-i-enimerosi-ton-forologoumenon.htm
Τυχαία Θέματα