Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές κρέατος το 2023

Ξεπέρασαν τα 1,6 δισ. ευρώ οι εισαγωγές κρέατος και προϊόντων κρέατος το 2023, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 10% σε αξία συγκριτικά με το 2022. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση των τιμών των εισαγόμενων κρεάτων και όχι στην αύξηση των ποσοτήτων, οι οποίες σημείωσαν μια οριακή αύξηση περίπου 2%.

Η αιμορραγία στο εμπορικό ισοζύγιο εξαιτίας του κρέατος αποτελεί ρεκόρ για το 2023, αφού το έλλειμμα φθάνει 1,6 δισ. ευρώ, μια αύξηση 52% σε σύγκριση με 15 έτη πριν.

Όσον

αφορά στα είδη του κρέατος το 2023 υπήρξε μια μικρή μείωση στις εισαγωγές βοοειδών και μια αντίστοιχη αύξηση των ποσοτήτων χοιρινού που εισήχθησαν. Τη μεγαλύτερη αύξηση εισαγωγών παρουσίασε το αιγοπρόβειο κρέας και ακολούθησαν τα καπνιστά, αποξηραμένα κ.λπ. κρέατα.

Αναλυτικά η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Meat News (No 126) που κυκλοφορεί σύντομα. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του περιοδικού θα βρείτε αναλυτικούς πίνακες και διαγράμματα με τους βασικούς προμηθευτές, τις ανακατατάξεις, τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στις εισαγωγές, αλλά και τις εξαγωγές κρέατος.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-rekor-stis-eisagoges-kreatos-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα