Πρωινό σχόλιο: Η τάση στο ΧΑ παραμένει ανοδική

08:42 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τρείς συνεδριάσεις μετράει το Μάιο η αγορά. Μέσα σε τρεις συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ σημειώνει άνοδο 2% πράγμα που δε μοιάζει κακό…

Η μακροχρόνια, μεσοχρόνια και βραχυχρόνια τάση, είναι ανοδική. Η τάση είναι φίλη, είναι ένα γνωμικό που λένε οι επαγγελματίες. Και την ακολουθούν, ποντάροντας σε συνέχεια.

Βεβαίως, ένα ποτήρι άλλοι το βλέπουν μισοάδειο κι άλλοι μισογεμάτο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ΧΑ τα πάει πολύ καλά και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Η ρευστότητα είναι μεγάλη, έχουν εισέλθει ξένοι επενδυτές και συνεχίζουν

να εισέρχονται κρίνοντας και από το placement της Jumbo ανεξάρτητα από το αν έγινε σε τιμή που πλήγωσε την αγορά και από τα πακέτα σε πλήθος μετοχών.

Επιχειρηματικά νέα και συμφωνίες προκύπτουν κάθε τόσο και αναστατώνουν ευχάριστα, ενώ το οικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί σημαντικά και συνεχίζεται να βελτιώνεται, παρά τις εξωτερικές προκλήσεις. Στο βάθος υπάρχουν αναβαθμίσεις και ανακοινώσεις κερδών των εταιριών.

Κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα που και πότε κορυφώνει μία αγορά, ούτε που είναι ο πυθμένας και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορές. Όποιοι τα λένε αυτά ή είναι τυχεροί και τέλος πάντων το πέτυχαν για μία φορά ή λένε ψέματα.

Γι’ αυτό οι επενδύσεις δεν προσεγγίζονται με αυτό τον τρόπο, θέλουν ψυχραιμία, προσεκτικά και μικρά βήματα και υπομονή. Η αγορά είναι καλή και υπάρχουν αξιόλογες εταιρίες που έχουν πολύ ανταγωνιστικές αποτιμήσεις ειδικά σε σχέση με το εξωτερικό, που το ράλι έχει επανακάμψει. Υπάρχουν ακόμα φθηνές εταιρίες.

Βεβαίως, το ΧΑ δεν είναι πλέον στα πολύ χαμηλά, αλλά ούτε και οι 1.500 μονάδες είναι κάποιο μέγεθος που θα έπρεπε να τρομάζει. Ελάχιστες εταιρίες είναι σε ιστορικά υψηλά και κάποιες από αυτές έχουν προέλθει από συγχωνεύσεις. Όσοι δεν βρίσκουν καλές εταιρίες σε καταπληκτικές τιμές, θα πρέπει να σκεφθούν μήπως υπάρχουν καταπληκτικές εταιρίες σε καλές τιμές. Όσο μεγαλύτερη αξία έχουν ως εταιρίες, τόσο αυξάνονται και οι τιμές τους, γιατί αυτή η αγορά έχει κατά κανόνα έμπειρους επενδυτές και επαγγελματίες, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι γνωρίζουν τα μυστικά της επένδυσης.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-i-tasi-sto-cha-paramenei-anodiki.htm
Τυχαία Θέματα